26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Українська вишиванка: на що варто звертати увагу при виборі

  • 7 жовтня, 2015 12:24

Українська вишиванка з давніх часів вважалася не просто святковим одягом, а справжнім оберегом, реліквією, яка дбайливо зберігалася і передавалася з покоління в покоління.

Величезна кількість методів вишивання і кольорів, які майстрині використовували при вишивці, не випадковість. У кожному стьобанню закладений сакральний зміст. Вишиваючи собі вбрання, дівчата ретельно підходили до справи, вкладаючи душу в кожен вишитий хрестик, так як тут.

У наш час практично у всіх українських сім'ях є вишиванки, причому як чоловічі, жіночі так і дитячі. Модниці із задоволенням одягають ошатні вишиті блузи, сорочки та сукні, адже натуральні матеріали (льон, бавовна), з якого зазвичай шиють такий одяг, дуже зручний. А вишита сорочка або блуза добре виглядає як з повсякденними джинсами, так і з ошатною спідницею.

Для того, щоб роздобути собі модну вишиванку, вже не потрібно сидіти довгими вечорами і колоти собі пальці голкою. Величезний асортимент цієї, що стала неймовірно популярною, одягу можна придбати на ринках, у магазинах і в інтернеті.

Самий класичний варіант вишивки - чорно червоний. Цей орнамент підійде будь-якому: жінці, чоловікові, дитині. Але також з'явилися і безліч інших відтінків, так що підібрати вишиванку на свій колір і смак не представляє ніякої складності.

За ціновою політикою вишиванки поділяють на ті, які виконані машинною вишивкою - вони коштують дешевше, і ті, які вишиті вручну, ці моделі продаються набагато дорожче.

Вибираючи вишиванку, звертайте увагу на тканину, з якої вона пошита. Самий традиційний і правильний матеріал - льон. Лляна тканина вважається міцною, екологічною і виконує функцію терморегулятора в жарку погоду, що дуже корисно для нашого організму.

Поділитись

Новини по темі: