27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Дебой зробив ЖЕКи крайніми

  • 25 січня, 2011 14:10
Вчора, 24 січня в Житомирі відбулася робоча нарада керівників підприємств ЖКГ за участю міського голови Володимира Дебой та заступника міського голови Миколи Боровця.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю Житомирської міської ради.

Основну увагу Володимир Дебой акцентував на необхідності поліпшення реагування керівників ЖЕКів на звернення громадян. Адже часто питання стоїть навіть не в грошах, а в звичайній совісті та людяності.

Підвищити ступінь контролю і відповідальності, продуктивності роботи та раціонального витрачання коштів - це три складові, на які мер попросив звернути увагу керівників комунальних підприємств.

Володимир Дебой зазначив і про реформування системи господарювання.

- Я вважаю, що сьогодні необхідно переходити на систему нових форм господарювання: тобто ОСББ, або кооперативи чи інші. Перша причина - це те, що держава спонукає саме до таких форм, які діють на спрощеній системі оподаткування. Друга - оптимізація роботи підприємств галузі ЖКГ та надання ними послуг. - Заявив Дебой.

На даний час також розробляється програма з енергозбереження та ефективності переходу на альтернативні джерела енергії.

Дебой наголосив: «Таким чином ми отримаємо певну незалежність від газопостачання. Також це дозволить не підвищувати тарифи, коли відбуватиметься зростання цін на газ».

Заступник міського голови Микола Боровець повідомив, що відтепер мер буде щомісяця відвідувати наради з керівниками ЖКГ. З 25 січня почнуться розмови з фінансових планів та аналізу роботи кожного комунального підприємства та ЖЕКу.

За словами Боровця, на сесії міськради, яка відбудеться 24 лютого, будуть представлені 8 проектів, спрямованих на вирішення проблем міста у сфері ЖКГ.
Поділитись

Новини по темі: