27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В Житомирській області відроджують Тригірській монастир. ФОТО

  • 29 вересня, 2008 15:31
  • 2

У Житомирській області в Тригірському монастирі люди виліковуються перед чудотворною іконою Божої матері.

Образ уцілів і дійшов до наших днів крізь 4 сторіччя. Але церква, в якій він зберігався, була зруйнована після війни. Тепер храм разом з священиками відбудовують сучасні тимурівці. З Житомирської області Руслан Ярмолюк.
 
Півстоліття в стінах цієї обителі не проводилося таїнство хрещення і не звучали дитячі голоси. Монастир 16 століття в 20 став колгоспним складом. І лише в 90-х сюди повернулися ченці. А з ними церковні служби. Хрестити цього малюка привезли з Житомира.
 
Олена Яременко, мама хрещеної дитини:
 
- У нас народився син, і назвали його Дімой в день ангела-хранителя. Удома він зазвичай не дуже спокійно, а тут повезло.
 
Цю церкву в Поліській глушині для хрещення свого внука, вибрав дідусь. Її називають місцем сили. Сюди прагнуть  тисячі православних паломників.
 
Петро Грібан, дідусь хрещеної дитини:
 
- Це один із найдревніших монастрів Волині і тут ми вже хрестимо третього внука, тому що біля чудотворної ікони йде Благодать Божа.
 
Ці сумні очі чудотворної ікони Тригірської Божої матері зціляють онкохворих і примушують говорити глухонімих. Ті, що зцілилися чудовим чином залишають іконі прикраси.
 
Макарій, ігумен Тригірського монастиря:
- Люди, які отримували зцілення в основному, але є і люди які дарували на знак віри. Але в основному, коли зцілялися.
 
Її намалювали в смутні середні століття. Ікону ховали від уніатів, нацистів і більшовиків. Божу матерь зберегли, а храм не уберегли. У тридцятих одну з трьох церков висадили. Сьогодні тут служба про благополуччя молодих людей, які в допомогу священикам прийшли відбудовувати храм.
 
Батько Галактіон, настоятель Тригірського монастиря:
- Я думаю, що молодь - це ласка Божа, і що вона вертається до церкви. Молодь це майбутнє України і церкви, не буде молоді - не буде церкви.
 
Зиновій Черпицький, лідер суспільного об'єднання "Молода сила":
- На цьому місці в 38 році була церква. Ми збираємось фізичною працею відбудовувати. Я думаю, якось ми духовно збагатимось.
 
Перед вівтарем і старовинними іконами немовлята, що плачуть, засинають в мерехтіннях свічок під сумним поглядом Божої Матері. А над річкою Тетерів на декілька десятків кілометрів розноситься молебень про відродження православної святині.
 
Подробности,Максим Чеблін, Житомирська область
 

 
Тригірській монастир в з.Тригірья Житомирський район
 
 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

ПЕТРО
9 вересня, 2009 0:04:03

Тригірський Монастир ё великою духовною спадщиною Украінського ПРАВОСЛАВЯ.Кожен хто приіжджаё сюди набераёться великоі Енергетики,що несе в собі ПОЗИТИВ та Зцілення!Кожен православний побуиаиши тут ПАЛОМНИКОМ обов"язково приіде сюди ще неодноразово!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПЕТРО
9 вересня, 2009 0:07:39

ПРИВІТ !