26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Сьогодні в Житомирі привітають партизан і підпільників

  • 22 вересня, 2008 12:56

До дня партизанської слави і 67-ої річниці початку підпільно-партизанського руху в Україні і Житомирі відбудеться вшановування тих, що були партизанами підпільниками.

Як повідомили «Журнал Житомира», в місті пройде церемонія покладання квітів до меморіальних дощок Кременицкому В.О., Кириленку З.І., Шелушкову Г.І., Бородию О.Д. і до пам'ятного знаку
«Пртизанам-підпільникам Житомирщини».
 
Торжества з нагоди Дня партизанської Слави почнуться о 9:20 ранку, а на 10:00 запланований мітинг в якому візьмуть участь мер Житомира В.Т. Шелудченко, заступники О.І.Старинец, В.С. Балюрко та інші посадовці міста.
 
Як повідомляв «Журнал Житомира» минулого року, 21 вересня в Житомирі, на вулиці Київській був відкритий оновлений пам'ятник партизанам і підпільникам Житомирщини. Автор і архітектор  – Петро Бірюк.
 
ДОВІДКА ЖЖ: Друга світова війна ввела  поняття «Партизанський край». Окупаційному режиму були непідвладні великі території — 11 районів Сумщини і Чернігівщини, чимала частина Полісся. Лише у Житомирській і Рівненськой областях в контрольованих партизанами зонах проживав близько напівмільйона чоловік. У партизанських зонах і краях діяла радянська влада.
 



Поділитись

Новини по темі: