17 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Житомирі на сіль для посипання доріг планують витратити більше 5 мільйонів гривень

У Житомирі на сіль для посипання доріг планують витратити більше 5 мільйонів гривень

  • Фото: Суспільне
  • 2 травня, 2024 16:34

У Житомирі почали закуповувати компоненти для створення піщано-соляної суміші для посипання доріг під час зимового сезону. Про це пише Суспільне Житомир.

Комунальне підприємство "Управління автомобільних шляхів" Житомирської міської ради 2 квітня 2024 року оголосило відкриті торги з особливостями на купівлю кам'яної солі з протизлежувальною добавкою для посипання доріг та виготовлення протиожеледної суміші. Очікувана вартість закупівлі 5 мільйонів 400 тисяч гривень. За ці кошти планують закупити 1,2 тисяч тонн солі.

Всього на сезон планують купити 1,2 тисяч тонн кам’яної солі та 7 тисяч тонн піску.

“Загальна потреба піскосуміші на рік становить 10 тисяч тонн. У 10 тисяч тонн входить пісок і сіль для виготовлення піскосуміші. Піску входить 8,5 тисяч тонн, а солі – 1,5 тисяч. У 2023 році зима була помірною і ми використали 5 тисяч 700 тонн піскосуміші. Враховуючи залишки, на 24 рік ми плануємо заготовити 7 тисяч тонн піскосуміші. Для виготовлення цього обсягу піскосуміші піде 6 тисяч тонн піску і 1 тисяча тонн солі. Ще 200 тонн солі ми лишаємо чистою, щоб посипати мости і шляхопроводи”, – розповіла головна економістка КП “Управління автомобільних шляхів" Таїса Платкіна..

Закупівлю на пісок ще не оголошували, зараз збирають комерційні пропозиції щоб сформувати ціну закупівлі. Компоненти купують влітку через те, що ціна на сіль у міжсезоння є значно меншою, ніж на початку нового сезону холодів.

“Зараз найнижчі ціни на сіль на ринку. Друга причина, чому ми проводимо закупівлі влітку – це те, що піскосуміші потрібен час, щоб відбулася реакція після замісу, тоді ця суміш є більш ефективною, ніж свіжозамішана”, – розповіла Таїса Платкіна.

Ми писали, що березневий сніг вивів на дороги спецтехніку. Запобігали утворенню льоду.

На дороги Житомирщини виїхала снігоприбиральна техніка – працюють з 4-ї ранку. 

Зима «зламала» дороги: уряд виділив понад 17 млрд гривень на ремонт доріг.

Поділитись

Новини по темі: