30 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На Житомирщині за 2 роки не видали жодного спецдозволу на видобуток бурштину

На Житомирщині за 2 роки не видали жодного спецдозволу на видобуток бурштину

  • Фото: Мережа
  • 16 квітня, 2024 19:53

Упродовж 2023-2024 років в Житомирській області не видали жодного спецдозволу на видобуток бурштину. У Держслужбі геології та надр України відповіли, що така ситуація напряму пов'язана із рівнем зацікавленості сферою видобутку бурштину в регіоні. Цю статтю підготували за матеріалами Суспільне Житомир. 

У 2021 році у на видобуток бурштину у Житомирській області було видано 10 спецдозволів п'ятьом компаніям, повідомили в Держслужбі геології та надр України. На Рівненщині за 2021 рік на видобуток бурштину було видано 37 спецдозволів.

У 2022 році у Житомирській області було видано 3 спецдозволи. Усі 3 — столичному ТОВ "ГРЕЙТ СГ ЮКРЕЙН".  У Рівненській області за 2022 рік на видобуток бурштину було видано 16 спецдозволів.

У 2023 та 2024 роках не видано жодного спецдозволу на видобуток бурштину у Житомирській області. У Рівненській області: 9 — у 2023 році і 4 — у 2024 році.

Чому на Житомирщині другий рік поспіль не видають спецдозволи

"Ми беремо і виставляємо на аукціон ділянки за заявою заявника. За вказаний період більше заяв надходило саме з Рівненської області, тому виставляли на аукціони ділянки саме в Рівненській області. У Житомирській області, значить, не було зацікавлених осіб, в тому числі, і зацікавлених в ініціюванні постановки ділянок надр на аукціон", — розповіла Валерія Олефір, - Валерія Олефір, керівниця відділу аукціонної діяльності Держслужби.

Скільки на Житомирщині легально видобуто бурштину у 2021- 2024 роках, в Житомирській обласній військовій адміністрації не знають. 

"Немає в нас такої інформації. Ці питання — це компетенція Держслужби з геології та надр України. Вони все роблять без нас і жодного погодження в нас не беруть. Що стосується слів служби про незацікавленість на Житомирщині у видобутку бурштину, то цілком можливо, що так і є", — прокоментував Віктор Градівський, заступник голови Житомирської ОВА.

Поділитись

Новини по темі: