19 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На Житомирщині можуть заборонити експорт паливних палет: які можливі наслідки

На Житомирщині можуть заборонити експорт паливних палет: які можливі наслідки

  • Фото: ілюстративне
  • 27 жовтня, 2022 20:20

Житомирською ОВА сьогодні було проведено нараду для обговорення роботи деревообробної галузі області, зокрема йшлося про виробництво паливних пелет.

Про це повідомляє Житомирська обласна військова адміністрація.

«Йшлося про можливу заборону експорту цієї продукції та наслідки цього рішення для виробників», – йдеться у повідомленні.

«Безумовно, першочерговим завданням на сьогодні є забезпечення енергетичної безпеки нашої Держави під час одного з найскладніших за всю нашу історію опалювальних сезонів», – додали експерти.

Саме тому держава проводитиме регулювання експорту альтернативних джерел палива. До таких відносяться: дрова, тріска та різні відходи від обробки дерева. Такі ресурси дозволяють знизити споживання природного газу, який росія використовує як один із видів зброї проти українців.

Повна заборона експорту пелет не актуальна, тому що, за словами виробників відходів деревообробки, кількість такої продукції перевищує потреби внутрішнього споживача. Більше того, виробництво пелет та інших альтернативних джерел енергії вирішує екологічні питання.

«В разі заборони експорту вони вимушені будуть значно скорочувати виробництво, що призведе до зниження валютних надходжень та накопичення відходів деревообробки», – відмічають підприємці області.

Поділитись

Новини по темі: