29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Сергій Сухомлин про вартість проїзду: Ми точно не будемо підвищувати до 14 гривень

Сергій Сухомлин про вартість проїзду: Ми точно не будемо підвищувати до 14 гривень

  • 29 грудня, 2021 15:11
Ціна на проїзд у громадському транспорті Житомира невдовзі зросте, однак точно не до 14 гривень за один квиток, як того хотілося б деяким приватним перевізникам.

У цьому під час пресконференції про підсумки 2021 року запевнив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, передає Житомир інфо.

Водночас, мер навів приклад Києва та зазначив, що за аналогією до вартості проїзду в столиці ціна на поїздки в Житомирі теоретично може становити 14 гривень.
 

«Середня заробітна плата в Житомирі приблизно 14 тисяч гривень, а в Києві – 20 тисяч гривень. Вона значно вища, різниця складає приблизно 40%. У Києві проїзд збираються зробити по 20 гривень, мінус тих 40%. Скільки виходить? Приблизно тих же 14 гривень. Тобто, за таким сценарієм проїзд і має коштувати 14 гривень. Навіть якщо не враховувати, що міський бюджет Житомира платить за ті ж автобуси чи тролейбуси такі ж кошти, як і місто Київ», – зазначив міський голова.


Разом з тим, запевнив мер, ціну на проїзд у громадському транспорті Житомира точно не піднімуть одразу до 14 гривень.
 

«Ми точно не будемо підвищувати до 14 гривень. Це я можу точно сказати. Ціна проїзду у маршрутці залежить від ціни на тролейбус. Бо якщо ми зробимо майже однакову ціну, якщо ми тролейбус «підгонимо» до ціни маршрутки, ми отримаємо перетік людей на маршрутки, і втратить комунальне підприємство», – зауважив Сергій Сухомлин і додав, що ціна на проїзд в електротранспорті напряму залежить від вартості електроенергії.


Передісторія


У Житомирській міськраді розробили проєкт рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд з 2022 року. Згідно з документом, вартість проїзду має складати 8 гривень у разі розрахунку транспортною карткою та 10 гривень – готівкою.

Житомирський перевізник Аркадій Савіцький, який має найбільшу кількість маршрутів, розповідав, що хоче, аби з нового 2022 року вартість проїзду підняли до 14 грн.
Поділитись

Новини по темі: