19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • КП «Житомирводоканал» має сплатити 2,5 млн грн за забруднення річки Тетерів

КП «Житомирводоканал» має сплатити 2,5 млн грн за забруднення річки Тетерів

  • 21 жовтня, 2021 8:29
Протягом останніх двох місяців на КП "Житомирводоканал" відбулось одразу декілька аварійних ситуацій, які призвели до потрапляння неочищених стічних вод до річок Тетерів, Путятинка та Крошенка. 

За скид стічних вод, що відбувся 18 вересня, екологічна інспекція нарахувала збитки в розмірі 2,5 млн гривень. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України.
 

"На основі лабораторних досліджень, взятих з річки Тетерів 18 вересня, що показали понаднормовий вміст азоту амонійного, фосфатів, заліза та інших забруднюючих речовин, ДЕІ розрахувала та пред'явила підприємству 2,5 мільйона гривень збитків. Після наступних аварійних ситуацій на підприємстві інспекторами також відбирались проби. Про результати цих досліджень повідомлятиму додатково", - написав с соцмережі Андрій Мальований.


Підприємство має відшкодувати збитки протягом місяця. У разі відмови від добровільної сплати Держекоінспекція буде стягувати кошти у судовому порядку.

Нагадаємо, 7 серпня на головній каналізаційній насосній станції Житомира сталася аварія, в результаті якої стоки кілька днів зливали в річку. Збитки оцінили в 23 млн грн.
Поділитись

Новини по темі: