29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Екологи заявили, що водоканал знову зливає нечистоти в житомирські річки

Екологи заявили, що водоканал знову зливає нечистоти в житомирські річки

  • 24 вересня, 2021 16:15
КП "Житомирводоканал" зупинило перекачування нечистот з двох каналізаційно-насосних станцій. Як наслідок - неочищені стічні води потрапили до річки Кам’янка, яка впадає в річку Тетерів. Про це 24 вересня заявив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.
 

"Інспекторами вже відібрані проби води у річках Путятинка, Кам’янка та Тетерів, будуть проведені лабораторні дослідження для встановлення концентрацій забруднюючих речовин", - сказав Мальований.




В той же час Держекоінспекція, здійснивши обстеження берегів річки, виявила загибель близько 500 особин риб різних видів. Орієнтовна сума збитків за загибель водних біоресурсів складає понад 500 тисяч гривень. 
 

"Після завершення експертизи та точного розрахунку збитків ДЕІ передасть матеріали обстеження до правоохоронних органів, що мають встановити, чи причетна діяльність КП "Житомирводоканал" до замору риби", - додали екологи.




В Державній екологічній інспекції нагадали, що за останні 2 місяці комунальне підприємство вже вп’яте забруднює водні об’єкти Житомирщини. Востаннє аварійна ситуація, що призвела до скиду неочищених стічних вод, сталась на водоканалі минулого тижня. За факти забруднення водних об’єктів було відкрите кримінальне провадження.
Поділитись

Новини по темі: