25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Пустир на розі Київської та Театральної: мерія дозволила власнику ділянки виготовити технічну документацію

Пустир на розі Київської та Театральної: мерія дозволила власнику ділянки виготовити технічну документацію

  • 23 вересня, 2021 17:44
Приватне підприємство «Творчо-виробничий центр «Олеся» виграло суд за скандальну земельну ділянку на розі вулиць Київська-Театральна та звернулось до міської ради, щоб отримати згоду на виготовлення технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки площею 0,4 га.

23 вересня депутати міськради розглядали дане питання, проте на сесію прийшли обурені житомиряни. Як повідомляє видання Житомир інфо, мешканці вул. Театральної вимагали зняти питання з порядку денного.
 

«Сьогодні на сесії міської ради стоїть питання про виділення земельної ділянки площею 40 соток, що знаходиться за адресою вулиця Театральна 5а та 5б. Виділення земельної ділянки планується так званому ПП «ТВЦ Олеся». Нагадаю, що на даній ділянці знаходяться наші будинки, в яких проживає понад 20 осіб. На сьогодні жодних контактів з забудовником, які плани у них щодо нас, контактів немає, домовленостей жодних немає й у нас немає чіткого розуміння подальшої долі й шляхи вирішення даної проблеми. Виходячи з цих фактів, громада будинків вимагає зняти з порядку денного розгляд даного питання до з’ясування усіх обставин», - розповідає місцевий мешканець Андрій.




Фото: Житомир інфо


Після виступу міський голова Сергій Сухомлин запропонував заслухати інформацію від департаменту містобудування та земельних відносин щодо ділянки на розі вулиць Київська-Театральна. Однак під час розгляду даного питання у сесійній залі мешканців, які виступали проти, вже не було.
 

«За адресою Київська, 6 суб'єкт господарювання «Олеся» на сьогодні має акт постійного користування, який вони отримали по рішенню сесії міської ради 1993 року. Цільовим призначенням було будівництво культурно-адміністративного центру. У 2008 році були внесені зміни у частині цільового призначення - земельна ділянка надана для культурно-адміністративного центру з прибудованим багатоповерховим житловим будинком. Після цього у 2012 році вони отримали містобудівні умови й обмеження - будівництво будівлі магазину з приміщеннями громадського призначення на земельній ділянці, яка надана в користування, Київська, 6. Наскільки мені відомо, там були судові процеси, які закінчилися на користь «Олеся». Більше ніяких звернень від них не надходило. Проєктне рішення, об’ємно-планувальне рішення не подавалися на розгляд до департаменту, тому єдине звернення, яке надійшло, зараз розглядається в проєкті рішення. Вони написали заяву щодо встановлення відновлення меж через розроблення технічної документації землеустрою. Тобто вони зараз законні користувачі земельної ділянки й хочуть присвоїти кадастровий номер. Це абсолютно технічне питання», - пояснює директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.


Земельна ділянка / Фото Житомир інфо


Після роз’яснень від директора департаменту та обговорень між депутатами, дане питання вирішили не знімати з порядку денного.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що приватні будинки, мешканці яких кілька років тому судилися із забудовником, вже викуплені, ці люди з протестами до міської ради вже не приходять. Депутати висловили припущення, що зараз обурюються забудовою мешканці сусідніх багатоповерхівок.

За те, щоб надати згоду на виготовлення технічної документації, проголосували 27 депутатів.
 

Передісторія


На ділянці по вулиці Київська, 6 почали будувати продуктовий маркет АТБ, але громадськість виступила проти і згодом металеву конструкцію демонтували.

Пізніше на пустирі планували створити сквер Героїв України.

У жовтні 2017 року опублікували проект торгово-офісного центру на розі Київської та Театральної.

У березні 2021 року міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що на скандальній ділянці планують побудувати багатоповерховий торгово-офісний центр. У вересні там почала працювати будівельна техніка.
Поділитись

Новини по темі: