27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир отримує останню партію нових тролейбусів: скоро вони виїдуть на маршрути

Житомир отримує останню партію нових тролейбусів: скоро вони виїдуть на маршрути

  • 1 квітня, 2021 14:47
Білоруське підприємство завершує поставку до Житомира останньої партії тролейбусів. 7 із 12 тролейбусів вже привезли на територію міста.

Щоденно в ЖТТУ привозять один-два тролейбуси з останньої партії, інформує "Суспільне".
 

"На даний час завершується остання поставка п'ятої партії – 12 тролейбусів, із загальної кількості 50 тролейбусів. 38 тролейбусів вже в нас на підприємстві, вони працюють ще з вересня минулого року. Заходили вони партіями: перша – 5 тролейбусів, наступні – по 11 тролейбусів. У нас в наявності вже 7 тролейбусів із останньої партії", – розповів начальник міського управління транспорту та зв'язку Костянтин Підпокровний.


Орієнтовно протягом тижня поставку останньої партії завершать, після чого відбудеться прийом тролейбусів, техогляд і їх виведуть на міські маршрути.
 

Передісторія


Житомирське трамвайно-тролейбусне управління підписало договір позики з ЄБРР на придбання нових тролейбусів. На реалізацію проекту передбачається 12 мільйонів євро, з яких 2 мільйони грантова складова. 

У квітні 2019 року на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку оголосили тендер на закупівлю 50 нових тролейбусів для Житомира. Тендер виграла білоруська компанія «Белкомунмаш».

3 жовтня 2019 року під час Форуму регіонів України та Білорусі була підписана угода на закупівлю тролейбусів БКМ.

У червні 2020 року Житомир отримав першу партію тролейбусів.
Поділитись

Новини по темі: