27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Посол Великобританії відвідала Житомир і оглянула будівництво нової ТЕЦ. ФОТО

Посол Великобританії відвідала Житомир і оглянула будівництво нової ТЕЦ. ФОТО

  • 3 березня, 2021 8:31
2 березня делегація з Великої Британії прибула до міста Житомира. У рамках візиту гостей відбулася робоча зустріч за участі керівництва, а також представників виконавчих органів Житомирської міської ради. На зустрічі була присутня Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні. Основна тема зустрічі - енергоефективність.
 

"Децентралізація - це можливість самому обирати політику енергозбереження та виступити ініціатором проєктів. Минулого року я представляв місто на кліматичному саміті у Сан-Франциско, де місто прийняло зобов'язання переходу на ВДЕ до 2050 року. Це відкрило нам багато можливостей для реалізації програм енергоефективності", - сказав міський голова Сергій Сухомлин.




Також мер наголосив, що у 2012 році було затверджено стратегію по зменшенню викидів СО2 на 20%. 

"У 2019 році ЄС провели аналіз виконання цієї програми і ми отримали 2 місце за її реалізацію", - зауважив Сухомлин.  

Гостям представили вже діючі проєкти, зазначивши, що вже 26 об'єктів соціальної сфери було модернізовано в ході реалізації енергоефективних проєктів протягом п’яти останніх років. Особливу увагу присутні приділили питанню модернізації підприємства "Теплокомуненерго".


 

"Енергоефективність - ключові питання для Великої Британії. Як відомо, у нас буде проходити конференція COP24, тому тема дуже актуальна для нас і ми хочемо широко розкрити дане питання і проаналізувати перспективи. Ми зацікавленні в розвитку інвестицій у сфері відновленої енергетики", - зауважила Мелінда Сімонз, Посол Великої Британії в Україні.


У ході зустрічі гості відвідали котельню РК-10, де встановлено термодинамічну установку органічного циклу Ренкіна.







Поділитись

Новини по темі: