28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Як житомирські кав'ярні та салони краси працюють під час карантину. ВІДЕО

Як житомирські кав'ярні та салони краси працюють під час карантину. ВІДЕО

  • 4 травня, 2020 18:58
У Житомирі станом на понеділок, 4 травня, вже працюють кав’ярні та ресторани, але поки в особливому режимі. Замовити столик та сісти всередині не можна, а літні мансарди ще не відкрито.

Відвідувачі вже можуть зайти всередину, аби подивитись меню та замовити їжу на виніс, йдеться у сюжеті ТСН.

От хто чи не найбільше відчув послаблення карантину, так це салони краси. Усі процедури там роблять усередині. Але працювати їм дозволили за деяких умов: ніякого скупчення народу, приймати клієнтів лише за попереднім записом. І цей запис складено вже на кілька днів наперед.
 

"Манікюр з педикюром у нас просто забитий битком, а також ламінування і нарощування вій. Один клієнт може розташовуватися на 15 квадратних метрах, всі місця ми займати не можемо, як раніше, тому що повинна бути дистанція", - коментує керівниця салону краси Катерина Галич.


У салонах дійсно працюють за записом, усередині поодинокі клієнти. Але норматив - одна людина на 15 метрів, якщо поряд клієнт та майстер, який робить манікюр або зачіску, звісно, витримати не вдається.
 

Державний санітарний лікар категорично проти такого послаблення карантину. А от посадовці кажуть, якщо його не послабити, ляже економіка міста.
 

"У нас за квітень недоотримали 50 млн грн. Тому поступово, в рамках закону, з тим, щоб бізнес дотримувався всіх необхідних заходів для безпеки людей, потрібно потихеньку відкривати", - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


У обласній адміністрації зазначають, що салони краси додатково перевірять на виконання чи порушення карантинних норм. Якщо порушення виявлять, салони зачинятимуть. Яким чином та як часто перевірятимуть на дотримання норм салони краси, поки невідомо.

Як повідомлялося, Кабмін вирішив продовжити дію карантину в Україні до 22 травня, проте з 11 травня очікується його послаблення.
Поділитись

Новини по темі: