19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирська міська лікарня не потрапила до переліку опорних і ризикує залишитися без держфінансування

Житомирська міська лікарня не потрапила до переліку опорних і ризикує залишитися без держфінансування

  • 13 лютого, 2020 8:57
Житомирська міська лікарня №2 імені Павлусенка не потрапила до переліку опорних лікарень району і відповідно не отримає гарантоване державне фінансування.

Про це на своїй Facebook-сторінці заявив міський голова Сергій Сухомлин.
 

"Кабмін оприлюднив розпорядження про затвердження переліку опорних лікарень у госпітальних округах. У нашому районі такими закладами стануть Лікарня №1, що знаходиться у Житомирі, та районна лікарня у Станишівці. Лікарня ж №2 ім. В.П. Павлусенка до переліку не потрапила, хоча за результатами аналізу USAID, вона посіла у рейтингу друге місце (після Лікарні №1). Ми з цим рішенням не погоджуємося. 

Питання не в фінансуванні чи престижі, а у відсутності логіки. Опорними визначили лікарні, які знаходяться на відстані 2 км одна від одної. Натомість, відстань між Лікарнею №1 та Новоград-Волинським МТМО (найближчим опорним закладом у тому напрямку) становить понад 100 км. А шлях до лікарні має займати не більше 60 хвилин. До прикладу, людині з Березівки чи Іванівки за екстреною допомогою чи з якоюсь серйозною травмою доведеться їхати через усе місто"
, - заявив Сухомлин.


Він акцентує, що міська лікарня №2 розташована найближше до траси Київ-Чоп, має потужні хірургічну, травматологічну, гінекологічну, ЛОР служби, приймально-діагностичне відділення, що відповідає сучасним вимогам, обслуговує понад 120 тисяч житомирян та жителів інших наближених ОТГ.

"Тож ми готуємо відповідні звернення до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та Міністерства охорони здоров'я України. Сподіваємося на підтримку народних депутатів від Житомира і плануємо відпрацювати це питання з ОТГ, які знаходяться поруч з Житомирською міською територіальною громадою. Працюємо і зберігаємо спокій!", - резюмував мер Житомира.
Поділитись

Новини по темі: