24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Бюджет участі 2020. Мер назвав три великих проєкти, який з них реалізують - виберуть житомиряни

Бюджет участі 2020. Мер назвав три великих проєкти, який з них реалізують - виберуть житомиряни

  • 16 січня, 2020 17:43
Влада Житомира відмовилася від вже звичного формату проведення Бюджету участі, проєкти на який подавали житомиряни. Натомість, у 2020 році на голосування в Житомирі винесуть три великі проєкти: створення «Експериментаніуму» в кінотеатрі «Космос», реконструкція Старого бульвару та реконструкція Нового бульвару.

Про це 15 січня в інтерв’ю сайту Житомир інфо розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«Ми будемо зараз виставляти на голосування житомирян три великі проєкти по бюджету участі: дитячий «Експериментаніум» в приміщенні кінотеатру «Космос» на Польовій; реконструкція Старого бульвару; реконструкція Нового бульвару», – сказав міський голова.

Він зазначив, що сума коштів на кожен з цих проєктів приблизно однакова – в бюджеті на це закладено близько 18 мільйонів гривень.

Мер також розповів деякі деталі про кожен з цих проєктів.
 

«Експериментаніум» – це капітальний ремонт приміщення кінотеатру «Космос», благоустрій території навколо нього і обладнання для його повноцінного функціонування. Житомиряни могли бачити «Експериментаніуми» в Києві чи Одесі, це таке місце, де дитина може «загубитися» на пів дня, бо там дуже цікаво. Старий бульвар – це реконструкція, Новий бульвар – це облаштування сучасного громадського простору із системами безпеки, з реконструкцією фонтану. На Новому і Старому бульварах у вихідні дні багато житомирян, і треба розширювати зону вулиці Михайлівської, її вже стало замало. Треба робити реконструкцію майдану Корольова, Нового бульвару, щоб люди могли з Михайлівської перейти через майдан Корольова на Новий бульвар, Старий бульвар, відвідати парк Гагаріна й реконструйовану набережну», – повідав мер.


Очікується, що до фінансування реконструкції майдану Корольова, про яку говорив ще мер Володимир Дебой, долучиться й обласна влада.

«Ми чекаємо, коли обласна рада готова буде долучитися до цієї реконструкції. І якщо вона піде на співфінансування, то це чудово. Також це можуть бути державні кошти – фонду регіонального розвитку чи фонду соціально-економічного розвитку, якщо буде ініціатива народних депутатів від Житомира. Ми поки що працюємо над цим питанням», – зауважив Сергій Сухомлин.

Він також зазначив, що на реконструкцію Старого бульвару вже є проєкт, який проходить корегування.

«Там не треба робити нічого кардинально нового, лише замінити комунікації, зробити нормальний благоустрій, озеленення та освітлення, встановити камери системи безпеки. Також треба зробити повну реконструкцію фонтанів без кардинальної зміни їх вигляду, бо свого часу цей проєкт отримав державну премію, і ми точно не хочемо нічого змінювати в історії цього парку», – акцентував міський голова.

Щоправда, зі слів мера, Старий бульвар поки що мають намір реконструювати не увесь. Сергій Сухомлин також обмовився про долю «клітки».
 

«Ми взагалі плануємо робити лише перший та другий бульвар, а третій поки не чіпати, бо він пов'язаний з будівництвом Палацу спорту. Коли буде остаточне рішення щодо його будівництва чи небудівництва, лише після того будемо вирішувати питання реконструкції третього бульвару, і що робити з атракціонами, щоб вони не заважали, а доповнювали проєкт Палацу спорту. А щодо «клітки», то є один проєкт, і в п’ятницю (17 січня) у нас буде відомий архітектор, він подивиться. Я поки що не хочу про цю ідею говорити», – сказав мер.


На прохання хоча б назвати напрямок ідеї перетворення «клітки» Сергій Сухомлин відповів: «Музей».
Поділитись

Новини по темі: