26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі на Соборному майдані нарешті наносять нову розмітку. ВІДЕО

У Житомирі на Соборному майдані нарешті наносять нову розмітку. ВІДЕО

  • 13 листопада, 2019 9:52
Вночі, 13 листопада, у Житомирі на майдані Соборному почали наносити нову дорожню розмітку за новою схемою руху. Роботи продовжилися зранку, для цього повністю перекрили рух на майдані.

Згідно з оновленою схемою, коло, за яким рухається транспорт, зменшать та перенесуть ближче до театру. Схема руху наноситься на півроку, а вже з весни на майдані можуть з'явитися додаткові пішохідні переходи.

Реорганізація транспортного руху допоможе створити вільний простір на майдані Соборному, який житомиряни зможуть використовувати для різних активностей.

Нову схему руху не затверджувала патрульна поліція, проте після внесення правок і виправлення недоліків, правоохоронці дали «зелене світло» на реалізацію проєкту.

Нагадаємо, весною 2019 року у Житомирі відбувся всеукраїнський містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції центральних майданів міста - Соборний та Перемоги. Переможцем стала проектна пропозиція ЛКП «Інститут просторового розвитку». Проектом пропонується зменшити автомобільне кільце на Соборній площі, а вільні зони перетворити на локації для відпочинку.
 

Нова схема руху


Слідкувати за процесом нанесення розмітки можна за допомогою веб-камери, встановленої на драмтеатрі
Поділитись

Новини по темі: