18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Одні можуть, а інші - ні». Гройсман задоволений вартістю опалення в Житомирі

«Одні можуть, а інші - ні». Гройсман задоволений вартістю опалення в Житомирі

  • 6 березня, 2019 17:14
Ціна на тепло в оселях українців залежить не стільки від ціни газу, скільки від вартості виробництва, чіткого обліку споживання та заходів енергозбереження. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради, присвяченої питанням тарифоутворення на тепло та гарячу воду для населення, інформує Урядовий портал.

Глава Уряду наголосив, що сьогодні в регіонах «є над чим замислитися».
 

«Ціна на газ для теплопостачальних організацій – однакова. Але коли ми дивимося на тарифи на тепло, то у нас є різниця серйозна щодо вартості тепла в одних містах та в інших, - сказав Глава Уряду. – Вартість тепла й води залежить від технології виробництва, обліку та заходів енергозбереження».


Прем’єр-міністр навів кілька прикладів, як саме коливається вартість однієї гКал тепла в різних містах. За його інформацією, в Івано-Франківську 1 кГал тепла коштує 1312 грн, у Житомирі – 1389 грн, Маріуполі – 1303 грн, у Вінниці – 1375 грн, Києві – 1317 грн. Разом з тим у Луцьку – вже 1847 грн, у Кропивницькому – 1852 грн, Чернігові – 1737 грн.

«Вартість гКал тепла при сьогоднішньому газі менше, ніж 1400 грн це можливо. Вінниця це зробила, Маріуполь зробив, Житомир зробив, Франківськ, Одеса, Київ, Хмельницький, Тернопіль це зробили і ви можете зробити.Так не буває, що одні можуть, а інші – ні», – заявив Глава Уряду.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 22 січня під час мітингу під стінами Коростенської міської ради зібралися більше тисячі незадоволених городян. Люди вимагали знизити тарифи на опалення.
Поділитись

Новини по темі: