28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Щоб відновити подачу гарячої води, італійці побудують в Житомирі електростанцію

Щоб відновити подачу гарячої води, італійці побудують в Житомирі електростанцію

  • 31 січня, 2019 10:04
У Житомирі планують побудувати екологічну електростанцію, яка забезпечить подачу гарячої води в квартири житомирян за рахунок побічного тепла. Про це у Facebook повідомляє комунальне підприємство "Житомиртеплокомуненерго".
 

"КП "Житомиртеплокомуненерго" провело нараду з підрядником робіт по будівництву станції італійською компанією "Юнікомфорт". Одне з поставлених завдань – зробити роботу обладнання ще безпечнішим для довкілля. Інше завдання - електростанція має працювати цілий рік на подачу гарячої води в квартири житомирян за рахунок побічного тепла. Це потребує високої модуляції установки", - йдеться у дописі.


Зазначається, що проект житомирської електростанції відповідає зразку аналогічної, що нині працює у Венеції. 

"На фото станція в роботі. Можна подивитись на труби та побачити, що викиди неозброєним оком не помітні. Технологія сучасна та екологічна, але після підписання Україною Паризької угоди (на заміну Кіотського протоколу) вимоги до викидів у атмосферу стали жорсткішими", - інформує КП.

"Житомиртеплокомуненерго" планує знизити викиди в атмосферу від майбутньої електростанції, тож італійські підрядники мають запропонувати нове бачення технічного рішення, яке відповідатиме потребам міста.

Як повідомляв "Журнал Житомира", в 2021 році в Житомирі мають намір відновити централізовану подачу гарячої води.



Поділитись

Новини по темі: