29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • «Українці демонструють справжній героїзм». Звернення президента на другий ранок масштабної війни

«Українці демонструють справжній героїзм». Звернення президента на другий ранок масштабної війни

  • 25 лютого, 2022 8:05

В Україні настав другий день з початку повномасштабного вторгнення Росії. Першого дня військові дії торкнулися 17 областей України. Загинули щонайменше 137 українців, включаючи військових та мирних жителів, 316 людей отримали поранення, постраждали безліч цивільних об'єктів. 

Втрати ворога - близько 800 осіб убитими.

Зранку 25 лютого президент Володимир Зеленський записав ранкове звернення до українців, інформує news.liga.net.
 

"Другий ранок масштабної війни. О четвертій годині російські сили продовжили завдавати ракетних ударів по території України.

Вони кажуть, що цивільні об'єкти для них нібито не мішень. Але це чергова їхня брехня. Насправді вони не розрізняють, у яких районах діяти.

Під російським ударом, як і вчора, однаково знаходяться військові та цивільні. Мета цієї атаки – тиск на суспільство. Наголошую: не просто на владу, а на всіх українців. І сьогодні ще більше, ніж учора.

Наші хлопці та дівчата – усі захисники України – не дали ворогу реалізувати оперативний замисел вторгнення у перший день. Українці демонструють справжній героїзм. У більшості напрямків ворога зупинили.

Тому атака Росії продовжується із розрахунку, що наші сили втомляться. Але ніхто не втомлений.

Сили протиповітряної оборони України захищають наше небо. Настільки, наскільки це можливо. Авіація ворога підло діє над жилими кварталами, зокрема в столиці.

Жахливі вибухи у вранішньому небі над Києвом, бомбардування, влучання у житловий будинок, пожежа – все це нагадує перший такий самий напад на нашу столицю, який відбувся у 1941 році.

Цим ранком ми захищаємо нашу державу наодинці, як і вчора. Найпотужніші сили світу спостерігають здалеку.

Чи переконали Росію вчорашні санкції? Ми чуємо у своєму небі й бачимо на своїй землі, що цього недостатньо. Чужі війська все ще намагаються активізуватися на нашій території.

Тільки солідарність й рішучість українців здатні зберегти нашу свободу і захистити державу. Армія, прикордонники, Національна гвардія, поліція, розвідка, Сили територіальної оборони – усі виконують свої завдання по максимуму.

Дуже важливо, щоб сьогодні наші люди продемонстрували також максимальну витримку і взаємопідтримку. Піклуйтесь про своїх рідних та близьких, але не забувайте також про людей поруч з вами. Тих, хто самотній, хто старшого віку. Допомагайте з продуктами. Допомагайте знайти укриття, коли діє повітряна тривога. Допомагайте з доступом до перевіреної офіційної інформації.

Зупиняйте ворога всюди, де бачите. Доля України залежить тільки від українців. Ніхто інший, окрім нас самих, не буде керувати нашим життям. Ми на своїй землі, за нами – правда. Знищити наш характер не вийде. Ракети "Калібр" безпорадні проти свободи.

Росії все одно доведеться говорити з нами. Говорити про те, як закінчити бойові дії та зупинити це вторгнення. Чим швидше розмова почнеться, тим меншими будуть втрати самої Росії.

Как я уже сказал, сегодня ночью начали бомбить жилые кварталы. Это всё напоминает 1941 год. Гражданам Российской Федерации, которые выходят на протесты, – мы вас видим. А это значит, что вы нас услышали. Это значит, что вы нам верите. Боритесь за нас. Боритесь против войны.

Захищаємось! Не зупиняємось! Слава Україні!"

 

Поділитись

Новини по темі: