23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Житомирський обласний ліцей став спортивним: в облраді прокоментували прийняте рішення

Житомирський обласний ліцей став спортивним: в облраді прокоментували прийняте рішення

  • 30 листопада, 2021 14:32
Обласна рада прийняла рішення змінити назву Житомирського обласного ліцею та затвердити у новій редакції статут навчального закладу, додавши спортивний профіль. «За» дане рішення проголосували 49 народних обранців із 54 присутніх у залі.

Як наголошують в облраді, навчальний заклад відтепер матиме спортивне та академічне спрямування.
 

«Так, вирішено змінити назву Житомирського обласного ліцею Житомирської обласної ради на Житомирський обласний спортивний ліцей Житомирської обласної ради та прописати наступне визначення навчального закладу у Статуті: «Житомирський обласний спортивний ліцей Житомирської обласної ради (надалі - ліцей) - комунальний спеціалізований заклад освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання, що забезпечує здобуття освіти спортивного профілю одночасно із здобуттям повної загальної середньої освіти на всіх її рівнях. Здобуття профільної середньої освіти передбачає спортивне та академічне спрямування: профільне навчання на основі поєднання змісту освіти, і поглибленого вивчення окремих предметів та видів спорту з урахуванням здібностей та освітніх потреб здобувачів освіти з орієнтацією на продовження навчання на вищих рівнях освіти», - повідомили в обласній раді.


Ліцей має 30 років академічного та профільного навчання, заклад займає 3 місце по ЗНО в Житомирській області.
 

«Ми єдина авторська школа на Житомирщині, таких ліцеїв, як наш, в Україні 105. Втім, ми дійшли згоди з керівництвом області щодо зміни Статуту з залишенням академічної складової. Потужність навчального закладу буде збільшуватись: 50% дітей буде спортивного напряму та 50% - академічного. Звичайно, я за розвиток нашої Житомирської області, але з урахуванням виконання всіх досягнутих домовленостей», - зазначила під час сесії керівник ліцею Людмила Корінна.


В свою чергу голова обласної ради Володимир Федоренко наголосив, що ніхто не буде переривати навчання дітей та забороняти набирати дітей на академічні напрямки. 
 

«Діти будуть навчатися у нових сучасних умовах, за новими технологіями та проживати у розширених гуртожитках. Заклад залишиться обласної ради. Ми приймаємо це рішення виключно заради майбутнього наших дітей, всіх наших обдарованих дітей, а спортсмени це також обдаровані діти. Зміни будуть тільки на краще, а заклад вийде на новий рівень», - сказав Федоренко.


«Відповідно до запропонованих змін функціонал ліцею буде розширено ще й спортивним напрямом. Таким чином обдаровані діти Житомирщини зможуть продовжувати отримувати знання за академічними дисциплінами, а також розвивати свої спортивні таланти», - зазначив голова ОДА Віталій Бунечко.

Детальніше з новою редакцією Статуту Житомирського обласного спортивного ліцею Житомирської обласної ради можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, перед голосуванням в сесійній залі батьки ліцеїстів виступали проти перепрофілювання і вимагали зняти питання з розгляду. Після прийняття рішення люди скандували «Ганьба!».
Поділитись

Новини по темі: