29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Вигуками «Ганьба!» зустріли рішення облради про перейменування Житомирського обласного ліцею. ВІДЕО

Вигуками «Ганьба!» зустріли рішення облради про перейменування Житомирського обласного ліцею. ВІДЕО

  • 30 листопада, 2021 12:07
30 листопада в 11:00 розпочалося позачергове засідання 7-ї сесії Житомирської обласної ради. Першим на порядку денному було питання зміни назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного спортивного ліцею.

В обласній раді повідомили, що пропрацювали нову редакцію Статуту ліцею, згідно якого ліцей все ж перепрофілюють, але залишать академічний профіль.
 

"Після тривалих перемовин та опрацювання нової редакції Статуту ми дійшли згоди, що залишаємо ліцею і академічне спрямування. Ми за те, щоб Житомирщина розвивалась, але і наш ліцей також. Тому в Статуті враховано та прописано 50% на спорт та 50% академічного спрямування", - сказала директор ліцею Людмила Корінна.


Під час сесії стало відомо, що облрада хоче перепрофілювати ліцей аби отримати субвенції з держбюджету на розвиток закладу.

Перед голосуванням в сесійній залі батьки ліцеїстів виступали проти перепрофілювання і вимагали зняти питання з розгляду.

Врешті "за" проголосували 49 депутатів. Рішення прийнято. Батьки скандували "Ганьба!".

Нагадаємо, 29 листопада учні Житомирського обласного ліцею разом з батьками прийшли до обласної ради. Люди виступали проти перепрофілювання ліцею в спортивний спеціалізований заклад. 
 
Поділитись

Новини по темі: