29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • В облраді обговорили можливе підвищення тарифу за доставку газу: які були прийняті рішення

В облраді обговорили можливе підвищення тарифу за доставку газу: які були прийняті рішення

  • 27 жовтня, 2021 9:52
26 жовтня у Житомирській обласній раді відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, на якому обговорили можливе підвищення тарифу за розподіл газу. На засідання був запрошений керівник "Житомиргазу" Валентин Ющенко.

За інформацією голови облради Володимира Федоренка, голова правління газової компанії готовий до конструктивних пропозицій. 

"Житомиргаз" зобов'язали врахувати правки, запропоновані учасниками акції протесту, і включити їх в протокол проведених "Житомиргазом" громадських слухань, який будуть відправляти в НКРЕ.
 

"Після суперечок та жвавого обговорення, керівник підприємства висловив бажання йти на діалог і сказав, що готовий зняти соціальну напругу в законний спосіб. Домовились, що "Житомиргаз" долучить надані сьогодні та вчора (26 та 25 жовтня, - ред.) пропозиції громадськості до протоколу слухань. Даний протокол буде обов'язково оприлюднено на сайті обласної ради", - повідомив Федоренко.




Зазначається, що депутати облради будуть звертатись в керівні органи держави, аби не допустити ситуації з підвищенням тарифу.

"На черговій сесії ми проголосуємо звернення щодо діяльності монополіста та донесемо думку громади", - додав Володимир Федоренко.
 

Передісторія


"Житомиргаз" хоче підняти тариф за розподіл природнього газу в 2,5 рази до 5,028 грн за метр кубічний.
 
Мер Житомира і депутат міськради закликали містян висловитися проти підняття тарифу та прийти на громадські слухання.

25 жовтня житомиряни прийшли до будівлі "Житомиргазу", проте їх не впустили всередину.

Обурений натовп виламав двері, потрапив до будівлі і вимагав пояснень щодо підвищення тарифів.
Поділитись

Новини по темі: