23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Стартувала приписна кампанія: у Житомирському військкоматі очікують 1600 юнаків

Стартувала приписна кампанія: у Житомирському військкоматі очікують 1600 юнаків

  • 26 січня, 2021 8:56
З 25 січня до 31 березня у Житомирі проводитимуть щорічну приписну кампанію юнаків до призовних дільниць. За цей час планують взяти на облік більше 1600 юнаків з Житомира та району.

Приписна кампанія стосується юнаків, котрим виповнилося 17 років, інформує "Суспільне".
 


"Приписка проводиться для визначення кількості майбутніх призовників, їхнього освітнього рівня, фізичної підготовки та особистих якостей, – говорить Олександр Кравченко. – Усім юнакам ми роз’яснюємо порядок приписки, після чого вони проходять медичну комісію і, якщо немає відхилень, отримують посвідчення про приписку до призовної дільниці. Якщо є якісь проблеми зі здоров'ям, юнаків відправляють на додаткове обстеження. У випадку, коли юнак тимчасово непридатний, то йому призначають лікування, після якого він знову проходить медичну комісію", – розповів начальник відділу призову Житомирського об’єднаного військкомату Олександр Кравченко.


Під час проходження медкомісії та додаткових обстежень, в середньому, виявляють приблизно 15 % юнаків непридатних до військової служби.
 

Житель села Березівка Влад Тимошик розповів журналістам, що до військкомату приїхав разом з однокласниками після того, як до їх школи прийшла повістка. На здоров'я, каже, не скаржиться, але йти до Збройних сил особливого бажання не має.

А от Олександр Добровінський з Березівки навпаки – готовий йти служити.

"Хочу в десантно-штурмові війська, бо десантники завжди навантажені, – говорить Олександр. – І я цього хочу, мені це подобається. Ще мені подобаються стрибки з парашутом. Я захоплююсь цим", – зазначив хлопець.
Поділитись

Новини по темі: