19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Дві родини переселенців не хочуть з'їжджати з готелю «Житомир»: мерія продовжує шукати житло

Дві родини переселенців не хочуть з'їжджати з готелю «Житомир»: мерія продовжує шукати житло

  • 24 жовтня, 2019 14:13
  • 1
У Житомирській міській раді досі вирішують питання з виселенням родин переселенців з готелю «Житомир», який уже кілька місяців як проданий з аукціону новому власнику.

За словами голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, за пролонгування терміну проживання переселенців в готелі з бюджету міста доведеться заплатити майже 400 тис. гривень.

«Загострення відносин між переселенцями у готелі «Житомир» та місцевою владою досягло критичного рівня. Неодноразові зустрічі з органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади не довели до спільного консенсусу. За словами Сергія Сухомлина, житомирський бюджет заплатить пеню у розмірі 300 тисяч гривень за пролонгування терміну проживання в готелі та 80 тисяч за комунальні послуги. Ми запропонували варіант, що місто знайде орендовану квартиру для двомісячного проживання, після цього придбає соціальне житло для переселенців», - написав Бунечко на сторінці в соцмережі.

У коментарі сайту Житомир інфо директор департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір розповіла, що чергова зустріч з родинами переселенців відбулася через необхідність терміново звільнити приміщення готелю «Житомир» та передати його новому власнику.
 

«Зустріч відбулася з двома родинами переселенців, які відмовляються виїхати з готелю. Їм було ще раз наголошено на всіх тих пропозиціях міської ради, які озвучувались раніше. Наразі ми будемо підшуковувати варіанти житла для цих найбільш незахищених родин», - розповіла Вікторія Краснопір.


За те, що готель вчасно не передали новому власнику, міська рада має сплатити «неустойку» і відшкодувати витрати на комунальні послуги.

«Питання досі не вирішено, попри всі зусилля міської ради це зробити. На жаль, ми не можемо передати об’єкт новому власнику, бо там проживає дві родини. Їм було надано ряд пропозицій, однак від них вони відмовились. Тож наразі ми підшукуємо варіанти прийнятного житла, для того щоб ці родини звільнили приміщення готелю», - пояснила директор департаменту соціальної політики міської ради.

Як повідомляв «Журнал Житомира», готель «Житомир» продали на аукціоні приватному акціонерному товариству «Фаворит Компані» за 60 млн 83 тис. 186 грн. 6 серпня міський голова Сергій Сухомлин опублікував у соцмережі звернення, в якому запевнив, що Житомир не залишить напризволяще людей, які вимушені були залишити домівки та тікати від війни.





Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

24 жовтня, 2019 20:57:45

Отак приймати гостей...