25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Переселенці не поспішають переїжджати з «Житомира»: їх не задовольняє запропоноване житло

Переселенці не поспішають переїжджати з «Житомира»: їх не задовольняє запропоноване житло

  • 12 вересня, 2019 17:46
Частина переселенців, які живуть у вже проданому готелі «Житомир», ніяк не можуть розв'язувати питання з департаментом соцзахисту і залишити приміщення. 

Чотири сім’ї ніяк не хочуть виїжджати з готелю, мотивуючи це тим, що запропоноване міською радою житло їх не задовольняє, розповідає Житомир лайф.

За словами директора департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторії Краснопір, те житло, яке пропонують переселенцям, не задовольняє їх умовами та якістю ремонту, тож вони просто відмовляються виселятися з готелю.

Варто зазначити, що у готелі проживали 89 людей, які приїхали з тимчасово окупованих територій. Втім, після перевірки, яку проводили представники департаменту спільно з соціальними інспекторами, встановили, що 13 людей вже взагалі там не проживає.
 

«На сьогодні дві родини вже винаймають житло і ми їм платимо 4 тисячі гривень щомісяця за його оренду. Ще 4 родини (9 осіб), наразі відмовляються покидати готель та чекають якихось кращих пропозицій. Серед них люди з інвалідністю та пенсіонери. Річ у тому, що вони не дуже спішать погоджуватися на наші пропозиції», – розповіла чиновниця.


Ще 30 переселенців, за словами директорки департаменту, очікують кімнат у гуртожитку, який має будуватися на умовах співфінансування з державним бюджетом.

«Ми готові оплачувати їм оренду квартир, але вони чекають, що міська влада надасть їм можливість проживання в комунальному житлі. Загалом, станом на сьогодні, у готелі “Житомир” проживає 44 людини», – пояснила Вікторія Краснопір.

Як повідомляв «Журнал Житомира», готель «Житомир» продали на аукціоні приватному акціонерному товариству «Фаворит Компані» за 60 млн 83 тис. 186 грн. 6 серпня міський голова Сергій Сухомлин опублікував у соцмережі звернення, в якому запевнив, що Житомир не залишить напризволяще людей, які вимушені були залишити домівки та тікати від війни.
Поділитись

Новини по темі: