25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Підвищення пенсій: стало відомо, на скільки в середньому зросли виплати для пенсіонерів Житомирщини

Підвищення пенсій: стало відомо, на скільки в середньому зросли виплати для пенсіонерів Житомирщини

  • 6 березня, 2019 8:58
З 4 березня пенсіонери Житомирської області почали отримувати підвищені пенсії із доплатами. Середній розмір підвищення складає 554,30 грн.

Про це розповів 5 березня начальник головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області Іван Заінчковський, інформує прес-служба ОДА.
 

«У Законі передбачено, що індексація пенсій здійснюватиметься щороку починаючи із 2019-го. І сьогодні це можливо, адже у держави з’явився відповідний фінансовий ресурс. Формула перерахунку залишається незмінною – вона враховує стаж, рівень заробітної плати, яку отримував пенсіонер та рівень середньої заробітної плати по країні. Також пенсіонери, які отримують мінімальні пенсії, ще матимуть одноразову виплату у розмірі 2410 грн і отримають рівними частинами у березні та травні», – розповів Іван Заінчковський.


В результаті перерахунку 28% пенсіонерів отримають підвищення до 100 грн, 44% – від 100 до 1000 грн і 28% отримають понад 1000 грн.
 
«Варто зазначити, що до перерахунку пенсію до 2 тис. грн отримували 58% пенсіонерів, а після перерахунку – 33%. Вперше за одне підвищення пенсій вдалося зменшити відсоток пенсіонерів, які отримували малу пенсію», - додав Іван Заінчковський.

Як повідомляв «Журнал Житомира», на Житомирщині стартувала монетизація субсидії - пенсіонери почали отримувати «живі гроші» на оплату комунальних послуг.
Поділитись

Новини по темі: