19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Монетизація субсидій: пенсіонерам в Житомирській області почали «на руки» виплачувати гроші

Монетизація субсидій: пенсіонерам в Житомирській області почали «на руки» виплачувати гроші

  • 5 березня, 2019 8:43
З 4 березня на Житомирщині стартувала монетизація субсидії - пенсіонери почали отримувати «живі гроші» на оплату комунальних послуг.

За інформацією Житомирської ОДА, пенсіонери – категорія громадян, які першими починають отримувати готівку на власну пенсійну картку або через Укрпошту.
 

«На телефон уже надійшла смс про те, що на рахунку маю 2 суми – нараховану пенсію та субсидію за лютий. Якщо підвищення пенсії у мене незначне – 100 гривень, то розмір субсидії чималий – 1970 гривень. Але так, як лютий був місяцем нехолодним, я змогла зекономити на опаленні, і відповідно кілька сотень гривень зможу витратити на продукти. Це дуже зручна форма субсидії – я відразу бачу суму і можу розрахувати, як і коли її використаю», – говорить жителька Чуднівського району пані Марія.


Загалом в області «живі гроші» у вигляді субсидії отримуватимуть близько 137 тисяч родин, з яких 86,5 тисяч – пенсіонери.

Водночас зауважимо, що комунальні рахунки за лютий 2019 року субсидіантам надійдуть без відображення субсидії. Її у березні видадуть грошима тим, кому допомогу призначено з 2018 року. Ними субсидіант має самостійно розрахуватися за лютневі комунальні платежі. Гроші, які залишаться після оплати комуналки, домогосподарство може використати на власні потреби.

Також з березня таке поняття як обов’язковий платіж скасовується. Субсидіанти отримуватимуть всю суму допомоги на руки і мають самостійно розрахуватися за спожитий у лютому газ, електроенергію, воду та тепло.

Усі одержувачі житлових субсидій, які НЕ є пенсіонерами та користуються допомогою з 2018 року, з 12 березня зможуть забрати свою монетизовану субсидію у будь-якому відділені Ощадбанку. Потрібен лише паспорт та ідентифікаціний код. Немає жодної прив’язки до місця реєстрації громадянина, якому призначено державну допомогу для оплати комунальних платежів.

Для зручності субсидіантам, які не є пенсіонерами, запропоновано перед відвідуванням банку пройти реєстрацію на офіційному сайті.
Поділитись

Новини по темі: