29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Гаряча» сесія облради. Активісти увірвалися в сесійну залу і вимагають розслідування ДТП за участю депутата Кропачова

«Гаряча» сесія облради. Активісти увірвалися в сесійну залу і вимагають розслідування ДТП за участю депутата Кропачова

  • 7 лютого, 2019 11:27
  • 1
7 лютого у Житомирі розпочалася сесія обласної ради. Перед сесією на площі Корольова зібрались активісти, котрі хотіли зайти до сесійної зали та дізнатися про розслідування срави щодо депутата Дмитра Кропачова.

Як повідомляє Житомир інфо, працівники поліції не пускали декілька десятків громадських активістів у будівлю ОДА.
 

«Щойно мені Вячеслав Печененко (начальник ГУНП у Житомирській області) повідомив, що на вулиці відбуваються певні події. І люди хочуть побачити Кропачова. Вони хочуть зайти в сесійну залу», - таку інформацію під час позачергової сесії обласної ради озвучив Володимир Ширма.


До трибуни підійшов громадський діяч, лідер української партії «Братство» Дмитро Корчинський та звернувся до депутатів та повідомив, що люди на вулиці розпилюють газ.
 

«Активісти труять газом житомирян та гостей міста, хочуть познайомитися з депутатом. Я знаю, що його тут немає. Я звертаюся до вас, щоб ви спонукали правоохоронні органи, суди, щоб ця людина була в тюрмі, а не в цій залі, чи здавала сесію», - сказав Дмитро Корчинський.

 

«У нас сьогодні поважні гості в залі – посол ЄС, пропоную повернути засідання в потрібне русло і дати можливість послу виступити тут. Тому пропоную внести питання про ДТП з депутатом облради Дмитром Кропачовим до порядку денного. Тим більше у нас є звіт правоохоронних органів. Вячеслав Печененко доповість про хід слідства», - запропонував депутат Сидір Кізін.


Перед депутатами виступив начальник ГУ Нацполції у Житомирській області Вячеслав Печененко та доповів, як просувається розслідування щодо ДТП за участі Дмитра Кропачова.
 

«Я планував виступати згідно регламенту вкінці, але враховуючи, що піднявся «накал» страстей, прошу вислухати всю інформацію. Всім відома ця ДТП, в якій загинула жінка. Учасником ДТП був депутат від БЮТ Кропачоов, який був у той час за кермом. Справа ця розслідується. Запевняю, що вона піде до суду, і саме суд буде виносити вирок. Поліція зробить все можливе аби направити цю справу до суду», - сказав Вячеслав Печененко.


За його словами, правоохоронці очікують відповідних погодних умов, щоб провести експертизу.

«Є ряд технічних моментів, які не залежать від мене. Це проведення експертизи – мають бути відповідні умови, схожі на події 24 листопада: час, освітлення, сухий асфальт, відсутність снігу. Сьогоднішні умови не дозволяють провести цю експертизу, ми чекаємо відповідних умов. Коли ця експертиза буде проведена – я вийду до вас і доповім про усі результати. Запевняю, що цю справу ніхто не збирається ховати», - сказав начальник ГУНП Житомирської області.

Голова облради Володимир Ширма оголосив 20-хвилинну перерву. В сесійній залі почалась сутичка.

Нагадаємо, 26 листопада «Журнал Житомира» писав, що депутат облради Дмитро Кропачов за кермом свого автомобіля Toyota Highlander на смерть збив пенсіонерку, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Пізніше стало відомо, що депутату обласної ради не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП. 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

8 лютого, 2019 12:02:34

Печененко захищатиме Кропачова як зможе. Добре, що Корчинський втрутився