12 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Кожен крок — це перемога: Житомир об'єднався «Забігом турботи» на підтримку жінок з раком грудей

Кожен крок — це перемога: Житомир об'єднався «Забігом турботи» на підтримку жінок з раком грудей

  • Фото: ЖМР
  • 12 жовтня, 2024 14:01

На старті — дві сотні людей зі спільною метою — підтримати жінок, які щодня ведуть битву проти раку молочної залози.

Сьогодні місто об'єдналося " Забігом турботи", передає ЖМР.

Хтось біжить. Хтось крокує. Зрештою, тут не про спортивний інтерес, а про шлях солідарності, де рожевий і білий одяг символізує надію та підтримку.

Адже багато хто з учасників несе в собі історії тих, хто переміг хворобу або ж хто все ще бореться. А дехто біжить за тих, хто вже не з нами...

У Дар'ї Сарно на номері ім'я її мами і напис:" Сарно Олено, біжу за Тебе!". Операції, хіміотерапія, довгі дні в лікарні...Чотири з половиною роки її мама вела боротьбу із хворобою. Однак недуга виявилася сильнішою.

Сьогодні Даша біжить в пам' ять про маму, а також в підтримку тих жінок, які починають шлях боротьби. Бо знає, як складно жінці почути цей діагноз.

"Я хочу сказати всім жінкам: потрібно піклуватися про своє здоров'я", — каже Даша.

На страті — і команда медиків Центру первинної медико- санітарної допомоги. Своїм бігом вони закликають людей не зволікати з обстеженнями.

"Ця тема дуже актуальна. Питання профілактики є надважливим на сьогодні. Жінки мають обов'язково обстежуватися у гінеколога та мамолога. Бо на ранній стадії проблемі можна зарадити", — говорить Галина Перчик, заступниця медичного директора Центру.

Рак молочної залози на першому місці серед онкологічних хвороб у жінок. Щороку цей діагноз чують понад 350 мешканців Житомирщини. Щогодини ця недуга забирає одне життя. Пізня діагностика та неосвіченість жінок — головна причина високої смертності.

Мамографія є найбільш точним способом діагностики раку грудей, говорить лікар-мамолог лікарні №1 Ярослав Сущенко.

"Жодний аналіз крові не показує рак грудей. УЗД і мамографія— золотий стандарт скринінгу раку молочної залози", — говорить лікар. Каже, за тиждень через мамологічний центр лікарні №1 проходить пів сотні жінок.

Усі зібрані під час забігу кошти підуть на підтримку цього мамологічного центру. Там зараз хтось веде свою особисту битву за життя...

Поділитись

Новини по темі: