17 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Благодійний велопробіг: у Житомирі зустріли велосипедиста з Естонії, який планує подолати 1700 км

Благодійний велопробіг: у Житомирі зустріли велосипедиста з Естонії, який планує подолати 1700 км

  • Фото: Житомирська ОВА
  • 2 травня, 2024 10:03

1 травня до Житомира прибув депутат парламенту Естонії Крісно Енн Вага, який їде велосипедом з Таллінна до Києва. Своєї поїздкою Крісно Енн Вага хоче привернути увагу Європи до війни в Україні та закликає посилити допомогу від європейських країн.

Про візит повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

"Сьогодні у Житомирі зустрівся з депутатом парламенту Естонської Республіки Крісто Енн Вагою, який планує подолати  1700 км  за 6 днів велосипедом з Таллінна до Києва в рамках благодійного велопробігу. Естонія з початку війни стала надійним партнером та справжнім другом Житомирщини та Крісто вкотре це підтверджує, адже має велику місію. В рамках проєкту «Ride for Victory! Tallinn to Kyiv» він хоче нагадати про те що війна на території України відбувається лише за кілька тисяч кілометрів від Таллінна та закликати естонське суспільство та суспільства інших європейських країн продовжити надавати гуманітарну і фінансову допомогу Україні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, депутат має намір зібрати необхідну суму коштів для закупівлі позашляховиків і безпілотників для підрозділу ССО та бійцям 79-ї бригади ЗСУ.

Фото: Житомирська ОВА

Поділитись

Новини по темі: