3 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • «Фініта ля комедія»: в Україні заборонили діяльність «Партії регіонів»

«Фініта ля комедія»: в Україні заборонили діяльність «Партії регіонів»

  • Фото: chesno.org
  • 21 лютого, 2023 21:07

Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону діяльності Партії регіонів та передачу у держвласність України майна політсили.

Про це 21 лютого повідомила Служба безпеки України.

Судді задовольнили позов Міністерства юстиції за матеріалами Служби безпеки та Державного бюро розслідувань. Рішення суду стосується всіх активів забороненої партії та її структурних підрозділів в різних областях України. Наразі експерти встановлюють вартість цього майна.

В СБУ зазначили, що представники "Партії регіонів" ще до початку повномасштабного вторгнення активно підтримували кремлівський режим та публічно виправдовували захоплення частини сходу України. Деякі із членів партії переховуються від правосуддя на території Росії.

Втім, співробітники Служби безпеки і Державного бюро розслідувань задокументували злочинні дії "регіоналів" та ініціювали передачу 100% "партійного" майна в дохід України, — йдеться у повідомленні

Рух Чесно повідомив, що партія зобов'язана передати майно, кошти та інші активи, а також активи обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень у власність держави.

Повний текст рішення суду щодо заборони “Партії регіонів” буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України. Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді.

Нагадаємо, що в 2022 році за ініціативи Міністерства юстиції суд заборонив 16 політичних партій: ОПЗЖ, "Опозиційний блок", Партію Шарія, партію "НАШІ", Комуністичну партію та інші.

Поділитись

Новини по темі: