26 червня, 2024
Ми в соцмережах

Близько 1,5% українців виїхали та не повернулися у 2024 році

  • Фото: Ілюстративне
  • 14 червня, 2024 19:51

Понад 7,8 млн перетинів кордону українцями зафіксувала Державна прикордонна служба за перші 4 місяці 2024 року. Це значно менше, ніж в аналогічний період минулого року. Близько 69 тис. осіб виїхали та не повернулися.

7,8 млн разів українці перетнули кордон за перші місяці цього року. Загалом громадяни стали виїжджати за кордон на 10% рідше. Такі аналітику подає Опендатабот

Фото: Скільки українців перетнуло кордон від початку великої війни, Опендатабот

Майже 69 тис. громадян — 1,5% від загальної кількості виїхавших — не повернулося в країну від початку року. У квітні вперше від початку року додому повернулося більше громадян, ніж виїхало — аж на 56 тисяч. Загалом цьогоріч кількість тих, хто не повернувся, дещо зросла у порівнянні до минулого року — тоді не повернулося 62 тисячі українців.

Для порівняння, за весь минулий рік з України виїхало 14,1 млн українців. З них лише 142 тис. залишилися за кордоном. Це у 15 разів менше, ніж у перший рік повномасштабної війни.

Варто зазначити, що різниця між тими, хто виїхав та заїхав в Україну не дає точного розуміння щодо кількості людей, які емігрували.

Поділитись

Новини по темі: