29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Депутат Кропачов, який на смерть збив пенсіонерку, жаліється що його стали «поливати» брудом

Депутат Кропачов, який на смерть збив пенсіонерку, жаліється що його стали «поливати» брудом

  • 11 лютого, 2019 21:41
  • 1
38-річний житомирський депутат обласної ради Дмитро Кропачов, який 24 листопада 2018 року за кермом позашляховика на пішохідному переході збив на смерть пенсіонерку, через майже 3 місяці прокоментував жахливе ДТП.

"Я досі не коментував ситуацію з ДТП у с. Тетерівка, оскільки слідство ще не закінчилося, й усі експертизи не зроблені.", - пише Кропачов в фейсбук.

За словами депутата, він вирішив прокоментувати подію через політичні спекуляції, а також поскаржився на опонентів, які стали поливати його брудом.

"Кожен, хто їздить за кермом, не застрахований від нещасних випадків. Однак далеко не кожен водій після ДТП отримує стільки уваги, скільки отримав я від недоброзичливих людей. Маю на увазі не лише брудні статті, але й те, що влаштували так звані «активісти» на сесії облради 7 лютого", - жаліється Кропачов.

 

Спростування звинувачень від Дмитра Кропачова


1. Мене давно допитали, і я дав свої показання. Того вечора я був за кермом (і ніколи цього не заперечував). Ділянка дороги була неосвітлена і, як потім з’ясувалося, саме там трапилося чимало нещасних випадків. Той пішохідний перехід ніяк не обладнаний і невидимий у темряві. Знак непомітний, а білих смужок на дорозі вже не лишилося. Трагедія сталася за лічені секунди.

2. Я був тверезий, і аналізи не виявили жодного алкоголю. Якщо трапляється ДТП, унаслідок якої є загиблі або травмовані, огляд учасників на стан сп’яніння обов’язково проводиться у медичному закладі. Про це знають усі, хто працює у цій сфері. Однак не знають більшість людей, які з цим не зіштовхувалися. Зрозуміло, що цим скористалися ті, хто пише брудні наклепи, аби ввести в оману читачів.

Оскільки в аварію потрапив депутат, ще й від опозиційної партії, вже за півгодини про неї знали всі силові структури області, а за годину на місці було безліч представників прокуратури та поліції. Я здавав кров в обласному наркодиспансері у присутності близько 10 осіб – медичних працівників, представників прокуратури, поліції та 2 понятих, які приймали участь у пломбуванні пробірок з аналізами. У цей час проводилася фото- та відеофіксація.

Мене затримали на добу, забравши усі особисті речі (в тому числі й телефон), і не відпустили, доки не було результатів аналізу крові. Проб крові було дві, їх направили в різні медичні заклади для висновків. У медзакладі було зрозуміло, що така процедура для них нестандартна: рідко вилучають додатково другу пробу крові для аналізу та висновків у іншому закладі. Не знаю, звідки було таке бажання виявити в мене щось, бо жодних ознак вживання алкоголю чи наркотиків я не мав. Крім крові, брали й інші аналізи.

3. Чому я прохожу у цій справі як свідок. У нашій державі діє презумпція невинуватості. Допоки проводять експертизи, немає достатньо доказів та триває досудове розслідування, причетна особа виступає свідком. Однак недоброзичливі маніпулятори використовують цей загальновідомий факт так, ніби я намагаюся ухилитися від відповідальності.

4. Наклепи, ніби я їхав на швидкості 150 км/год навіть близько не відповідають дійсності. Швидкість була, як у більшості водіїв при виїзді з того населеного пункту. Точну швидкість, яка була до екстреного гальмування, встановить експертиза. Травматичність при ДТП залежить не тільки від швидкості, але й від типу автомобіля. Про це знають переважно експерти, які працюють у цій сфері.

5. Усі, хто спекулює на горі інших (у цьому випадку насамперед на горі родини загиблої), можуть заспокоїтися. Мабуть, жодне інше ДТП в нашій області не будуть розслідувати прискіпливіше, ніж мою справу.

І на завершення. Окремі особи через свої меркантильні або політичні інтереси перейшли моральну межу, будь-який здоровий глузд, а дехто – навіть закон. Не забувайте, що більшість з вас щодня є учасниками дорожнього руху, і завтра ви так само можете опинитися у тяжкій ситуації. Звісно, я вам цього не бажаю, але це життя...
 

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

12 лютого, 2019 18:55:49

Ах тижбожемій, сама невинність одізвалась