20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Житомирська міліція прокоментувала аварії із смертельними наслідками . ФОТО

Житомирська міліція прокоментувала аварії із смертельними наслідками . ФОТО

  • 18 червня, 2008 15:09

Сьогодні, 18 червня, заступник начальника УМВС України в Житомирській області полковник міліції Валерій Марчевській дав брифінг для представників преси з приводу відразу двох аварій, що призвели до смертельних наслідків, подіям в ніч з 17 на 18 червня.

Так, 17 червня в 23 години 20 хвилин, в Житомирі на перехресті вулиць Щорса і Звягильської 16-річний житомирянин, управляючи без посвідчення в нетверезому вигляді автомобілем «Шкода – Октавія», що належав його 38-річному братові, скоїв наїзд на пішоходів в зоні дії нерегульованого  пішохідного переходу. Після чого, не справившись з управлінням, зіткнувся з автомобілем «Фіат-добло», припаркованим на узбіччі. В результаті обидва автомобілі отримали серйозні пошкодження.
 
Винуватець події спробував відразу зникнути з місця події, проте був затриманий свідками і переданий до рук прибулими на місце аварії співробітниками внутрішніх справ. При цьому винуватець поводився досить нахабно і з тими, що затримали його небайдужими городянами і з представниками міліції. Причиною цьому, як показала проведена експертиза, була наявність великої дози алкоголю в крові.
Потерпіла - 36-річна житомирянка, співробітниця «Житомирських ласощив», від отриманих травм померла в кареті «Швидкої допомоги».
 
Тепер  за скоєне, 16-річному хлопцю по ст.286 ч. 2 УК України «світить» від 3 до 8 років позбавлення волі.
 
Валерій Марчевській, що проводив брифінг,  відзначив, що зростає число небайдужих громадян, які не хочуть миритися зі свавіллям на дорогах і надають співробітникам міліції посильну допомогу. Це позитивно позначається на розкритті злочинів, і не тільки дорожньо-транспортних, але і взагалі правопорушень, що здійснюються на вулицях нашого міста.
 
Автомобіль «Міцубіси-галант» на високій швидкості збив двох пішоходів, жителів Овручського району, один з яких загинув на місці події, а інший отримав серйозні травми. Водій, який виявився жителем Житомира 1981 року народження, з місця трагедії зник. Тільки через півтори години, завдяки проведеним співробітниками внутрішніх справ спецзаходам, вдалося встановити, що винен в ДТП водій встиг загнати машину в район Богунського кар'єру і покинути там. Машина на даний момент знаходиться на штраф-майданчику, а сам водій в нетверезому стані  також затриманий.
 
Проводивший брифінг заступник начальника УМВД України в Житомирській області Валерій Марчевській ще раз підкреслив, що швидке реагування силових відомств на випадки ДТП, що відбулися, і їх розкриття було обумовлене допомогою громадян, які стали свідками даних подій і не залишилися байдужими до чужого горя.
 
Керівництво УМВД в Житомирській області звертається до всіх жителів області з проханням дотримуватися Правил дорожнього руху. Щорічно на дорогах  України гине більше 9 тисяч, і отримують травми майже 78 тисяч наших співгромадян. Як свідчить статистика, велика частина аварій відбувається через зневагу водіями елементарних Правил дорожнього руху. Низька культура водіїв і пішоходів в комплексі з мізерними сумами штрафів сприяють продовженню неоголошеній війни на дорогах нашої країни, в якій кожну хвилину обривається або калічиться життя десятків людей.
 
Руслан Мороз, за матеріалами УМВС України в Житомирській області
 






Две аварии на протяжении полутора часов со смертельным исходом

Две аварии на протяжении полутора часов со смертельным исходом

Фото ОСО УМВС в Житомирській області
Поділитись

Новини по темі: