У Біотехнологічному ліцеї села Радовель Олевської громади учні та батьки мали змогу зустрітися з Євгеном Клопотенком, відомим шеф-кухарем, переможцем телешоу «Майстер Шеф-5».
Про це інформує пресслужба Житомирської ОВА.
Під час майстер-класу, організованого командою Клопотенка, учасники ознайомилися з кулінарними рецептами, які органічно поєднують українські гастрономічні традиції зі смачним та корисним харчуванням. Діти не лише спостерігали за процесом приготування страв, але й активно долучилися до створення справжніх кулінарних шедеврів, отримавши практичні навички та важливий досвід.
Цей захід став вагомим внеском у реалізацію державної реформи системи харчування в закладах освіти, започаткованої в Україні у 2020 році за ініціативою першої леді Олени Зеленської. Метою реформи є кардинальна зміна підходів до організації харчування у школах, що включає як перегляд норм споживання та технологічних процесів, так і формування культури здорового харчування серед дітей і суспільства загалом.
Такі ініціативи сприяють поширенню та укріпленню культурних традицій українського народу, формують у молоді цінності здорового способу життя та наближають до спільної мети — виховання здорового, успішного та щасливого покоління, яке з повагою і любов’ю підтримує українську ідентичність.
Журнал Житомира розповідав про кулінарний тур в Житомирській області: Євгена Клопотенка на Лугинщині частували Мочакою.
Гастрономічний тур Євгена Клопотенка на Житомирщині: куштував м`ясо з печі, опіканці та підбиванку.
Також писали про Смак божественний: як у Житомирі готували конопляні млинці.