26 грудня, 2024
Ми в соцмережах

На два кулінарні хаби спрямовано 3 млн грн з бюджету Житомирської області

  • Фото: Мережа
  • 27 квітня, 2024 10:13

У Житомирській області триває робота щодо створення ще 2 кулінарних хабів на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Про це повідомили в ОВА. 

На облаштування 2 майбутніх кулінарних хабів на базі Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради та Коростишівського професійного аграрного ліцею з обласного бюджету спрямовано майже 3 млн грн.

Нині на базі ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира» функціонує навчально-практичний центр громадського харчування (кулінарний хаб), на базі якого проходять перепідготовку, підвищення кваліфікації та короткострокові майстер-класи за новими програмами кухарі, у тому числі закладів освіти області. У 2022 році таке навчання пройшли 284, у 2023 – 302 кухарі.

Кулінарний хаб – це місце з сучасним обладнанням, де навчають здобувачів освіти та кухарів з їдалень закладів освіти готувати страви з оновленого шкільного меню, розроблене українським шеф-кухарем та ресторатором Євгеном Клопотенком.

Раніше ми писали, що презентували оновлений збірник рецептур для харчування школярів. Безкоштовно завантажити рецептурник можна ТУТ

У Житомирі діятиме кулінарний хаб: реформа шкільного харчування триває.

Пільги на харчування у школах і садочках до 50% - як оформити.

Поділитись

Новини по темі: