26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

ПНУ: Житомирський національний агроекологічний університет змінив назву

  • 4 березня, 2020 11:27
Житомирський національний агроекологічний університет відтепер має назву Поліський національний університет. Про це в соцмережі повідомив ректор університету Олег Скидан.

"Житомирський національний агроекологічний університет перейменовано у Поліський національний університет !!! Вітаю колектив та студентів з високим визнанням наших спільних досягнень!!! Велика вдячність усім, хто підтримав університет на нашому шляху до нових здобутків на благо України!!!", – написав 4 березня ректор ПНУ.

Як повідомлялося, головною причиною перейменування закладу, на думку ректора, є внесення змін до закону "Про вищу освіту", який трактує нові вимоги для науково-педагогічних працівників і встановлення мінімального ліміту цін на навчання.

Каталізатором цього перейменування стала зміна специфіки класичних і регіональних вищих навчальних закладів. Йдеться про виділення кількості бюджетних місць навчальним закладам, адже коли Міністерство освіти призначає ліміти, в першу чергу звертає увагу на регіональну приналежність закладу і напрямки спеціалізації.

ЖНАЕУ потрапив під ці категорії, так як "агроекологічний" не є класичним вузом. Після зміни назви зникла прив'язка до конкретного регіону, а різновиди спеціальностей в університеті дозволяють випускати не тільки фахівців екологічного спрямування, а й багатьох інших.

Нагадаємо, в квітні 2019 року Житомирський державний технологічний університет перейменували в Державний університет "Житомирська політехніка".
Поділитись

Новини по темі: