23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Лікарня на Житомирщині обзавелася сучасним приймальним відділенням. ФОТО

  • 2 червня, 2021 15:48
У місті Новоград-Волинський у міськрайонній лікарні відкрили сучасне приймальне відділення. Це перше із 7 відділень, які планують відкрити на Житомирщині в рамках програми "Велике будівництво".

Про це 2 червня повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.
 

"Менше ніж за рік до існуючого корпусу лікарні у Новоград-Волинському прибудована спеціалізована приймальня для карет швидкої допомоги, а у самій будівлі проведено роботи з підвищення енергоефективності, оновлено внутрішнє оздоблення і придбано нове медичне обладнання. Тут встановлено сучасні комп’ютерний томограф та рентгенографічна система, монітори пацієнта, обладнання для операційної та інше необхідне оснащення", – зазначив Бунечко.


Ця лікарня – опорна, і крім жителів міста обслуговуватиме близько 14 тисяч пацієнтів. З початком пандемії коронавірусу майже всі ліжка в стаціонарі лікарні перепрофільовували для лікування пацієнтів з COVID-19. У новому відділенні вже передбачено відповідний розподіл хворих.
 

"У кожній багатопрофільній лікарні європейського зразка повинні бути такі відділення. Важливим є відкриття на його базі реанімаційної палати. В такій палаті хворий може знаходитися від однієї години до двох діб. Пацієнтам проводитимуть діагностику, обстеження, надаватимуть невідкладну медичну допомогу. І лише після того, як хворого стабілізують, його переводитимуть до потрібного відділення", – додав голова ОДА.


На оснащення нового приймального відділення було виділено 28 млн грн. Переважно це кошти державного бюджету, але до закупівлі обладнання долучилися також місцева влада, сама лікарня та благодійники.


























 

Фото: Facebook / Віталій Бунечко
Поділитись

Новини по темі: