25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В перший день нерестової заборони на Житомирщині спіймали 6 браконьєрів

  • 2 квітня, 2021 13:18
З 1 квітня на водоймах Житомирської області почала діяти нерестова заборона. Лише за перший день заборони рибоохоронний патруль зафіксував шість грубих порушень правил рибальства.
 

"1-го квітня 2021 року проведено рибоохоронні рейди на території Житомирського, Бердичівського та Новоград-Волинського районів. Так, на р. Гнилоп`ять, поблизу с. Бистрик Бердичівського району двоє громадян здійснювали вилов риби з гумового човна за допомогою вудок та перевищили дозволену добову норму вилову на одну особу. У такий спосіб порушникам вдалося зловити 65 та 52 екз. карася відповідно (11 кг). Збитки, завдані рибному господарству області, склали 1 989 грн", – інформує рибоохоронний патруль.


Згодом на р. Гнилоп`ять, поблизу с. Швайківка Бердичівського району рибоохоронними патрульними затримано ще трьох громадян. Усі вони ловили рибу за допомогою заборонених знарядь лову – "павуків". Один із порушників встиг виловити 88 карасів, по 1 екз. коропа та судака. Завдані збитки склали 2 312 грн.

На р. Случ у м. Новоград-Волинський теж зафіксовано грубе порушення правил рибальства: громадянин здійснював вилов водних біоресурсів "павуком". 

"Риби зловити він не встиг", – додали патрульні.

На вищезгаданих осіб оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено. Матеріали справ готуються для передачі до суду за місцями скоєння правопорушень.

Житомирський рибоохоронний патруль закликає мешканців області, які помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, невідкладно повідомляти на "гарячу лінію" управління: (067) 414 60 74.

Нагадаємо, з метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів з 1 квітня 2021 року встановлюється весняно-літня нерестова заборона.
Поділитись

Новини по темі: