28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Слідом за Житомиром на території області обмежили проведення масових заходів

  • 10 березня, 2020 16:37
В Житомирській області для запобігання поширення коронавіруса від 6 березня 2020 року терміном на один місяць обмежене проведення масових заходів. Таке рішення прийняли під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За інформацією управління охорони здоров’я ОДА, в області є 240 інфекційних стаціонарних ліжок, з них 78 боксовані, працює 61 лікар-інфекціоніст, з них 17 дитячих спеціалістів. Усі інфекційні стаціонари забезпечені необхідними медикаментами, засобами індивідуального захисту, дезінфекційними засобами, спеціальним медичним обладнанням (пульсоксиметри, апарати штучної вентиляції легень (дитячі і дорослі), вірусно-бактеріальні фільтри, концентрати кисню).

Забезпечення лікувальних закладів необхідними засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами, медичними препаратами та обладнаннями для діагностики і надання медичної допомоги, здійснюється відповідно до методики розрахунку тримісячної потреби.

На випадки масових поступлень осіб з підозрою на COVID-19 визначені такі заклади охорони здоров’я області: Житомирська центральна районна лікарня та Черняхівське територіальне медичне об’єднання. Закладом для перебування осіб, які були у контакті з пацієнтом, у якого є підозра на коронавірус, у період обсервації визначили обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка».

ВООЗ рекомендує кожному дотримуватись 3-х основних, простих речей: мити руки, не торкатися обличчя, залишатись вдома, якщо захворів.

Нагадаємо, на території Житомирської міської ОТГ через коронавірус заборонено проведення масових, святкових, розважальних та спортивних заходів. 8 березня в Житомирську міську лікарню №1 привезли жінку з Овруча з підозрою на коронавірус COVID-19.













Поділитись

Новини по темі: