20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Коронавірус не підтвердився. У жінки яку госпіталізували в Житомирі виявили «свинячий» грип

Коронавірус не підтвердився. У жінки яку госпіталізували в Житомирі виявили «свинячий» грип

  • 9 березня, 2020 13:47
Вчора, до Житомирської міської лікарні №1 привезли жінку з Овруча з підозрою на коронавірус COVID 19. У неї була температура і ознаки грипу.

Вона самостійно звернулася до медиків, як тільки виявила симптоми грипу та підвищену температуру, адже в січні приїхала з Італії. Про це «Журналу Житомира» повідомила заступниця міського голови Марія Місюрова.

Але інформація про зараження пацієнтки китайським коронавірусом не підтвердилася. Житомирські медики виявили у жінки виявили «свинячий» грип типу А(H1N1).

За словами заступниці міського голови Марії Місюрової, жінку госпіталізували до інфекційного відділення міської лікарні №1. Наразі її стан задовільний. 

Її помістили в бокс інфекційного відділення та провели необхідне обстеження.

«Жінка приїхала з Італії ще в 20 числах січня. Але після того, як у неї з’явилися симптоми ГРВІ вирішила звернутися до медиків. Після проведення усіх необхідних досліджень у пацієнтки виявили грип А(H1N1), який в народі ще називають свинячим. Стан жінки задовільний», – пояснила заступниця міського голови.

Станом на ранок 9 березня 2020 року в світі було зареєстровано 110 041 випадок захворювання COVID-19, з них 3825  закінчились смертю, у той же час 62 053 (56,4%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 29 137 випадків у 100 країнах/територіях/регіонах, в Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.
 

 

Чим схожі коронавірус і віруси грипу?

По-перше, коронавірус COVID-19 і віруси грипу мають подібну клінічну картину захворювання. Тобто вони обидва викликають респіраторне захворювання, яке представляє собою широкий спектр захворювань від безсимптомного або легкого до важкого захворювання і смерті.

По-друге, обидва віруси передаються при контакті, краплях і фомітах. В результаті ті ж заходи громадської охорони здоров'я, як гігієна рук і дотримання дихального етикету (кашель в лікоть або в одноразову серветку), є важливими діями, які все можуть попередити інфекцію.

Поділитись

Новини по темі: