16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Отруїли річку: в Житомирській області виявили масову загибель риби

  • 3 вересня, 2019 18:06
В смт Першотравенськ Баранівського району виявили забрудення річки Хомора, яке призвело до масової загибелі риби. За інформацією Державної екологічна інспекції Поліського округу, забруднення відбувалось зі сторони Хмельницької області.
 

"В ході обстеження басейну річки Хомора спостерігали зі сторони Хмельницької області забруднення води, яка мала сірий колір неприродного характеру. Зокрема, спостерігалось масове скупчення риби, яка знаходилась на поверхні води та захоплювала повітря. Це свідчить, про низький рівень розчинного кисню у воді. 31 серпня в річці Хомора вже зафіксовано масову загибель водних живих ресурсів", - повідомляє екологічна служба.


Екологи, громадськість та рибоохоронний патруль підрахували кількість загиблої риби та розмір заподіяної шкоди. Зазначається, що збитки складають понад 1,2 млн гривень.

"Матеріали по вказаному вище факту готуються для направлення до правоохоронних органів з метою долучення до кримінального провадження", - додають в екологічній інспекції Поліського округу.

Нагадаємо, на території Баранівського району в 2016 році в зв'язку з забрудненням річок оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру. Пізніше стало відомо, що в забрудненні річок винен Понінківський картонно-паперовий комбінат в Хмельницькій області. У 2017 році ситуація з забрудненням повторилася. У липні 2018 року було оголошено, що Понінківська картонно-паперова фабрика проведе реконструкцію очисних споруд. У травні 2019-го депутати під час засідання сесії обласної ради проголосували про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Генерального прокурора України щодо загрозливої екологічної ситуації у басейні річок Хомора та Случ.
Поділитись

Новини по темі: