25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомирська облрада направить звернення до Президента та КМУ щодо забруднення річок Хомора та Случ

Житомирська облрада направить звернення до Президента та КМУ щодо забруднення річок Хомора та Случ

  • 23 травня, 2019 14:29
23 травня депутати під час засідання сесії обласної ради проголосували про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Генерального прокурора України щодо загрозливої екологічної ситуації у басейні річок Хомора та Случ.

Направити відповідне звернення з усіма поправками від громадськості проголосували одноголосно 56 депутатів, які зареєстровані на сесії.

Нагадаємо, що нещодавно у місті Новоград-Волинський провели віче, на яке прийшли понад 3 тисячі людей. Це жителі Новоград-Волинського, Баранівського району, навколишніх сіл, та навіть представники громадськості Хмельницької області. 

Люди занепокоєні ситуацією на басейнах річках Хомора і Случ, в які регулярно здійснює скиди Понінківська картонно-паперова фабрика.

На фабриці мали переоснастити очисні споруди, проте на підприємстві не вкладаються в терміни з модернізації.

Нагадаємо, на території Баранівського району в 2016 році вже було подібна подія, тоді в зв'язку з забрудненням річок оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру. Пізніше стало відомо, що в забрудненні річок винен Понінківський картонно-паперовий комбінат в Хмельницькій області. У 2017 році ситуація з забрудненням повторилася. У липні 2018 року було оголошено, що Понінківська картонно-паперова фабрика проведе реконструкцію очисних споруд.
Поділитись

Новини по темі: