Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • У Житомирі відкрили пам’ятник видатному музиканту Івану Сльоті

У Житомирі відкрили пам’ятник видатному музиканту Івану Сльоті

  • Фото: Житомирська обласна державна адміністрація
  • 2 липня, 2024 16:51

2 липня у Житомирі відбулось урочисте відкриття пам'ятнику Івану Сльоті. Він розташований на перехресті вулиць Івана Сльоти і Тараса Шевченка — у невеличкому скверику.

Про це повідомляє Житомирська обласна державна адміністрація.

Іван Сльота, хоч і не народився в Житомирі, але його талант, талант, відданість і праця стали невід’ємною частиною культурного простору Житомирщини. Саме тут він реалізував свій творчий потенціал та залишив незабутній слід в історії нашого краю.

«Цей пам’ятник – символ нашої вдячності та шани. Він нагадуватиме жителям міста та його гостям про те, що справжнє мистецтво не має віку, воно вічне, як і пам’ять про видатних людей. Вшанування Івана Сльоти через встановлення пам’ятника — це визнання його вагомого внеску в українську культуру та пошана за його невтомну працю на благо рідного краю», — йдеться у повідомленні.

Іван Михайлович завжди вірив у силу українського слова і мелодії, у їх здатність об'єднувати людей, надихати та зцілювати душі. Особливе місце в житті та творчості Івана Сльоти займає легендарний ансамбль «Льонок», який під його керівництвом колектив досяг неймовірних висот, ставши справжньою візитівкою Житомирщини, відомою далеко за межами області та України. 

Іван Сльота вмів зберігати та передавати багатство українських народних традицій, додаючи їм нових барв і сучасного звучання. Його творчість не тільки зберегла, але й збільшила наше культурне надбання. 

«Сьогодні, відкриваючи цей пам’ятник, ми вшановуємо не лише людину, але й цілу епоху в історії української культури. Іван Сльота залишив нам неоціненний спадок, який надихає нас любити нашу мову і нашу пісню, цінувати нашу національну ідентичність», — зауважив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

 

Фото: Житомирська обласна державна адміністрація

Раніше Журнал Житомира повідомляв про те, що на позачерговому засіданні Житомирський міськвиконком дозволив встановити погруддя Івану Сльоті.

Поділитись

Новини по темі: