24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирська єпархія висловила підтримку УПЦ Московського патріархату. ФОТО

Житомирська єпархія висловила підтримку УПЦ Московського патріархату. ФОТО

  • 2 січня, 2019 9:21
  • 3
31 грудня 2018 року у Житомирі відбулось зібрання духовенства Житомирської єпархії УПЦ МП під головуванням митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима.

Під час зібрання духовенство єпархії висловило підтримку УПЦ Московського патріархату та її предстоятелю Митрополиту Онуфрію. Відповідне повідомлення розміщене на сторінці Митрополита Никодима в соцмережі та на сайті Житомирської єпархії.

"ЖИТОМИР. Під час загальноєпархіального зібрання духовенство Житомирської єпархії на чолі із Правлячим архієреєм митрополитом Никодимом висловили одностайно підтримку УПЦ та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Онуфрію!", - йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, в жовтні 2018 року Синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. 15 грудня в Києві вибрали предстоятеля Єдиної української православної церкви - митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Єпіфанія, який отримає Томос з рук Вселенського Патріарха Варфоломія. В кінці грудня Президент України Петро Порошенко підписав закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП) в своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ).











Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Володимир Вітковський
2 січня, 2019 9:49:16

Нагадаю Журналу що в Україні є Православна Церква України і Російська Православна Церква ніяких МП вже не існує!

2 січня, 2019 11:05:12

Де там Сухомлин? Вже бігти вибачатись перед Никодимом чи ще зачекати?

2 січня, 2019 11:05:45

А ЖЖ в своєму репертуарі - всю нечисть антиукраїнську піарить)