29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Обклав щомісячної «даниною»: у Житомирській області судитимуть ексначальника районної поліції

Обклав щомісячної «даниною»: у Житомирській області судитимуть ексначальника районної поліції

  • 26 травня, 2021 17:37
У Житомирській області судитимуть колишнього посадовця поліції, який вимагав хабарі за видачу дозволів на використання мисливської зброї та риборозведення. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

"Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з територіальних відділень поліції, який неодноразово вимагав та одержав неправомірну вигоду від місцевого орендаря ставка (ч. 3 ст. 368 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо "Журналу Житомира", мова йде про колишнього начальника поліції Попільнянського району. У травні 2020 року він вимагав кошти у Анатолія Захаренка, якого обвинувачують у вбивстві сімох людей.
 

"За даними слідства, посадовець правоохоронного органу за видачу дозволів на придбання, носіння та зберігання  мисливської гладкоствольної зброї вимагав та одержав від місцевого жителя неправомірну вигоду на суму 2000 грн. У подальшому, дізнавшись, що чоловік не має відповідних дозвільних документів для діяльності, пов’язаної з вирощуванням, розведенням та реалізацією риби, а також щодо організації відпочинку на березі ставка, запропонував своє "покровительство" за щомісячну плату. Однак під час повторного одержання частини неправомірної вигоди - 2000 грн був викритий та затриманий оперативними працівниками Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України", – інформує прокуратура.


Досудове розслідування проводило Державне бюро розслідувань. Справу розглядатиме Попільнянський районний суд.
Поділитись

Новини по темі: