29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У 2021 року з вини п'яних водіїв в Житомирській області загинули 5 осіб, ще 7 отримали травми

У 2021 року з вини п'яних водіїв в Житомирській області загинули 5 осіб, ще 7 отримали травми

  • 31 березня, 2021 13:12
Цьогоріч на Житомирщині уже сталося кілька резонансних дорожніх пригод за участі нетверезих водіїв, в яких загинули і травмувалися інші учасники руху. За загальною статистикою правоохоронців, на території області за 3 місяці 2021 року виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 814 водіїв за керування у нетверезому стані.

"За участі нетверезих керманичів у поточному році в області сталися 39 дорожньо-транспортних пригоди. На щастя, у більшості випадків обійшлося без жертв, автомобілі зазнали лише механічних пошкоджень", – повідомляє поліція Житомирської області.

Натомість у 6 дорожніх пригодах, до яких причетні водії напідпитку, цього року травмувались 7 людей, ще 5 загинули.
 

"Як би впевнено не почував себе водій, який вжив алкоголь, але, сівши за кермо у нетверезому стані, він автоматично стає правопорушником, – коментує заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор. – Тому я звертаюсь до громадян з переконливим проханням: не ризикуйте даремно ні своїм, ані, тим більше, чужим здоров'ям і життям".


Також поліцейські нагадують, з 17 березня в Україні значно збільшилися штрафи за керування транспортним засобом в стані сп'яніння.

Як повідомляв "ЖЖ", уночі 22 березня у м. Коростишеві водій легкового Volkswagen» із пасажирами на значній швидкості зачепив попутній Chevrolet і некерована автівка влетіла під вантажівку, припарковану на узбіччі. Унаслідок пригоди загинули троє людей. Один з пасажирів з травмами опинився у лікарні. У нього за результатами медичного обстеження зафіксовано стан алкогольного сп’яніння у 1,99 проміле. За попередньо зібраними відомостями, загиблі водій і пасажири також вживали спиртне. 

Опівночі 29 березня неподалік с. Березівка Житомирського району унаслідок зіткнення іномарки з вантажівкою одна людина загинула, ще одна зазнала травм. Водій легковика, 23-річний чоловік, перебував у стані алкогольного сп’яніння.
Поділитись

Новини по темі: