25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Колишній голова Олевського району попався на махінаціях із землею

Колишній голова Олевського району попався на махінаціях із землею

  • 20 січня, 2011 0:56
Житомирська міжрайонна природоохоронна прокуратура припинила незаконну зміну цільового призначення 30 га сільськогосподарської землі.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє Сергій Кока, Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор.

Не секрет, що для окремих чиновників, придбання прав на землю, зміна її цільового використання під комерційне призначення і подальший її продаж є одним з основних джерел свого добробуту.

Так, в Олевському районі встановлено, що в останні дні своєї каденції колишнім головою Олевської райдержадміністрації Зіновієм Фіцем в березні-квітні 2010 року було прийнято рішення змінити цільове призначення земель, отриманих у власність для ведення сільськогосподарського виробництва вздовж автодороги Київ-Ковель під землі комерційного призначення.

Цікаво, що такими «щасливчиками» стали родичі колишнього голови Олевської райдержадміністрації, його заступників та керівників державних органів виконавчої влади району, які отримали привабливі, з точки зору бізнесу, земельні ділянки вздовж автодороги загальнодержавного значення.

За результатами перевірки, Житомирським міжрайонним природоохоронним прокурором внесено 18 протестів на розпорядження голови Олевської райдержадміністрації (від 08.04.10 р.), яким надано дозвіл на зміну цільового призначення землі з сільськогосподарського використання на землі комерційного призначення.

Всі 18 протестів, внесених прокуратурою, були задоволені Житомирською облдержадміністрацією.

Таким чином, Житомирської природоохоронною прокуратурою було припинено незаконну зміну цільового призначення більше 30 га землі сільськогосподарського призначення.

Перевірки дотримання земельного законодавства тривають. Найближчим часом буде проведено перевірку законності надання у власність громадянам земельних ділянок уздовж автодороги Київ-Ковель в Олевському районі.

Нагадаємо, 28 квітня 2010 року, розпорядженням Президента України, Фіц Зіновій Романович був звільнений з посади голови Олевської районної державної адміністрації Житомирської області.

У січні 2011 року на місце голови було призначено регіонала Андрія Дяченка.
Поділитись

Новини по темі: