23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Використовуємо карантин з користю

  • 25 жовтня, 2020 18:32

Оскільки остаточних термінів закінчення карантину не знає сьогодні ніхто, потрібно придумати чим зайняти свій вільний час, якого у багатьох стає все більше.

Так, звичайно, можна витратити цей час з незначною користю, наприклад граючи в комп'ютерні ігри або за переглядом чергового серіалу, але краще змусити себе зайнятися чимось корисним.

Онлайн навчання

Для того, щоб вийти з карантину вже новою людиною, з більшою кількістю можливостей, вам потрібно стати краще за цей час, а для цього потрібно трохи напружити свої мізки. При цьому не має значення, чи є у вас гроші на нові онлайн курси, або їх немає зовсім. В Youtube величезна кількість відеороликів у відкритому доступі, завдяки яким ви можете навчитися робити відеомонтаж, працювати в Photoshop, пізнати основи маркетингу, розібратися в веб - технологіях і т.п. До речі, вивчення англійської мови напевно ніколи не було таким простим як сьогодні, просто знаходите безкоштовні відео уроки, і працюєте з ними, читайте англійською, дивіться фільми з субтитрами і т.д. Навіть без роботи з репетитором, при належному бажанні можна вийти на дуже пристойний рівень володіння мовою.

Якщо ж на саморозвиток ви приберегли трохи грошей, тоді можна записатися і на поглиблені платні курси. Робота з викладачем буде помітно ефективніше, за що відповідно ви платите гроші. Вивчення нових навичок і професій звичайно ж цікаве, але є й інші речі, які дозволять вам розслабитися і залучити інші частини свого мозку =).

Нові хобі

Ми пропонуємо вам на вибір 3 нових захоплення, які дозволять вам відволіктися від проблем, а також розслабитися після довгих годин проведених за вивченням нових професій і навичок. До речі, Cubes.in.ua - це чудовий інтернет-магазин в якому можна купити все для описаних нижче хобі, починаючи від кубиків Рубика і інших головоломок, закінчуючи дартс і антистрес іграшками.

Головоломки

Чи вмієте ви збирати старий добрий кубик Рубіка 3х3? А як щодо кубика 2х2, 4х4, 5х5, 6х6 і т.д.? Повірте, якщо ви не знаєте як покращити своє дозвілля, то як мінімум спробувати вам варто.

Головоломки

Чому це буде корисно? Річ у тому, що будь-яке нестандартне завдання змушує наш мозок посилено працювати, активуючи при цьому нові нейронні зв'язки, що фактично робить нас трохи розумнішими. А якщо врахувати, що це пов'язано і з залученням дрібної моторики пальців, то безперечно користь тут є як для дітей, так і для дорослих. Ставати професійним спідкубером не обов'язково, збирайте кубики у своє задоволення і цього буде вже достатньо, щоб зберегти гарний рівень роботи вашого мозку на довго. За багато років дизайнерами розроблені сотні нових головоломок, тому швидше за все кожен знайде щось, що зацікавить саме його.

Дартс

Якщо головоломки вам ну зовсім не цікаві, а хобі для розвантаження нервової системи потрібне, тоді зверніть увагу на дартс. Це одне з найпопулярніших хобі в таких країнах як Великобританія, Нідерланди, Скандинавія, Сполучені Штати. Спочатку може здатися, що гра досить проста, але якщо ви спробуєте значно поліпшити свої навички, то побачите, що без самоконтролю, тренувань і повного занурення в гру, навчитися робити влучні кидки просто неможливо.

Дартс

Покращуючи свої навички в дартс, ви вчитеся робити себе краще, змушуючи бути акуратніше, уважніше, та працюєте над технікою постійно.

Можна сказати кілька слів і про інвентар. Навіть якщо ви не плануєте бути професійним дартсменом, не пошкодуйте 50$ на мішень з сизалю. Справа в тому, що ця покупка 100% окупиться, а ось мішень з паперу за 20$ може бути для вас розчаруванням, оскільки вже через 1-2 місяці тренувань ви її просто викинете. Що стосується дротиків, то нормальний набір коштує як правило від 5 до 15 $. Є, звичайно, і професійні дротики, але для новачків в них як правило немає сенсу.

Антистреси

А це захоплення чудово підійде навіть для ледачих. Так, воно теж допоможе підтримати ваш мозок в непоганій формі. Ринок іграшок-антистрес поступово зростає. Якщо ще 3 роки тому ми вперше дізналися про фіджет спінер і фіджет куб, то сьогодні подібних пристроїв створено напевно десятки.

Антистреси, віджет куби

Різні кубики з кнопками та крутилками, крокуючі палички, іграшкові джойстики і т.д. Всі ці пристрої дозволять вам скрасити перегляд улюбленого фільму, або навпаки зосередитися для вирішення складного завдання.

Поділитись

Новини по темі: